-
Cartes a la direcció
-
Vilafranca en Comú
- Vilafranca del Penedès
- 19-01-2023 20:43
Ajuntament de Vilafranca. Eix
Vilafranca en Comú també es va mostrar crítica amb la modificació del POUM que consideren vulgaritza el projecte inicial
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El primer ple de l'any 2023 de Vilafranca va aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a famílies amb infants i adolescents que participin en els casals d'estiu organitzats per les Associacions de Familiars de l'Alumnat. Vilafranca En Comú es va abstenir en aquest punt en ser crítics amb les bases, malgrat considerar que és bona notícia que es faciliti l'accés als Casals d'estiu a infants de famílies amb certes dificultats econòmiques.
Vilafranca En Comú, va posar de manifest que les condicions que estableixen les bases no indiquen quina partida pressupostària que s'hi destinarà, ni d'acord que s'ha calculat una quantitat i no una altra. I, a més, per accedir-ne es demana l'assistència a un Casal d'estiu organitzat per les AFA amb conveni de col·laboració amb l'Ajuntament. És a dir, el govern delega al sector privat aquestes activitats, però després la majoria d'entitats quedaran fora de les subvencions. A més, les bases no deixen clar si aquests convenis exigeixen uns valors no segregadors, i inclusius amb tota la tipologia d'infants i famílies de la nostra vila. La portaveu de Vilafranca En Comú, Montse Romagosa, va reivindicar que han presentat nombroses mocions perquè s'implementin mesures i programes per tal que les activitats extraescolars fora d'horari lectiu, però, que el govern sempre les ha rebutjat.
El ple també va declarar la voluntat de l'Ajuntament de separar-se del Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya. Arran que el suprem va sentenciar que la CONGIAC - ens públic que agrupa diversos ajuntaments - no és un organisme vàlid per gestionar els serveis d'aigües municipals a municipis petits mitjançant l'empresa GIACSA.
Montse Romagosa va exposar que "tan CONGIAC i GIACSA estan patint un setge des de fa anys per part d'AGBAR, perquè volen acabar amb el model de subministrament públic de l'aigua." Per al grup, cal denunciar-ho i enfortir el sector públic, donar-li dimensió, no pas fraccionar-lo fins que sigui tan petit que s'hagi de donar en concessió perquè no sigui rendible i perquè en ser petits no es tingui el coneixement suficient sobre el tema. Per a Vilafranca En Comú si el CONGIAC ja no és paraigua de l’ajuntament cal estudiar altres alternatives, tipus el CSSC, que ens permetin consolidar un model públic de gestió de l'aigua.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!