Ensenyament

L’escola Llebetx de Vilanova inaugura una aula multisensorial per atendre millor els infants que reben SIEI

Sala multisensorial Pinnae. Eix

Sala multisensorial Pinnae. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El projecte guanyador d’aquest ajut rep el nom de “Suport a les necessitats especials de l’educació inclusiva” i el seu principal objectiu és crear un espai que doti de més recursos a l’escola per acompanyar l’alumnat que rep SIEI (Suport Intensiu per a l’Escolarització Inclusiva), facilitant un ambient segur i tranquil amb diversos agents que afavoreixen la calma a partir de reduir els estímuls i centrar l’atenció en algun dels cinc sentits. Cal destacar que aquesta aula permet afavorir una atmosfera calmada per l’alumnat NESE en moments d’estrès i/o agitació a través dels sentits, jugant amb les possibilitats que ens donen la llum, la imatge i el so. L’aula compta amb un projector, un equip de so, una torre lluminosa que propicien aquest clima de tranquil·litat tant necessari pel desenvolupament de l’alumnat.

Més concretament i segons la valoració de l’equip docent que en fa ús, aquesta aula és l’eina que ens permet crear un espai relaxant i segur per fomentar l’exploració i l’estimulació i afavorir l’atenció, el plaer i el benestar dels infants. Aquesta aula és l’espai que facilita el retorn a la calma d’alumnes que es desregulen i necessiten d’un temps i un espai càlid i de qualitat per regular la sobreexcitació (auditiva o visual) i afavorir l’estabilitat del cos i la pròpia percepció en general. Una sala que pot necessitar qualsevol alumne de l’escola en qualsevol moment. L’aula multisensorial també ens permet estimular als alumnes amb necessitats educatives especials per diferent vies sensorials, des d’estímuls bàsics a més complexos. Els estímuls visuals com la columna de bombolles, les fibres òptiques, la taula de so, les diferents llums de colors i d’ambient i el projectors que permet projectar tot tipus d’imatges relaxants o significatives. Els estímuls auditius amb l’escolta de diferents sons i músiques per l’equip de so. Els estímuls vestibulars amb el gronxador, la pilota de pilates i el balancí. I els estímuls tàctils, amb les fibres òptiques, el terra sensorial i els diferents materials manipulatius de diferents textures i formes. A més l'aula permet la participació activa en totes les vies sensorials comentades, amb causa i efecte; l’elecció de colors o sons o molts tipus de moviments.

A més, gràcies a aquest ajut també s’ha pogut dur a terme l’extraescolar de gestió emocional amb gossos impartida per AICAN, així com també s’ha format el personal de l’espai migdia amb un curs de cuines del món per treballar la interculturalitat a l’escola i incloure els plats tradicionals de diferents cultures perquè tots els infants que fan ús del menjador se sentin representats.

Aquesta iniciativa neix de l’AFA Llebetx al presentar-se a la convocatòria de les ajudes que atorga la Fundació PINNAE i pensar un projecte per sumar esforços amb l’escola per poder atendre millor les necessitats de tots els infants, amb una clara intenció d’aportar més recursos per aconseguir una escola inclusiva el més actualitzada possible. Des de l’AFA Llebetx reivindiquem una escola pública de qualitat, catalana, inclusiva i feminista que garanteixi una educació digna per tot l’alumnat i estem molt agraïdes de poder gaudir d’ajudes com les que atorga la Fundació PINNAE per impulsar projectes que no es poden dur a terme amb els recursos que actualment distribueix l’administració pública i poder anar completant així les seves mancances.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local