Política municipal

Vilafranca en Comú demana al consistori que posi fil a l’agulla amb la transició energètica

Imatge de la roda de premsa de Vilafranca en Comú. Eix

Imatge de la roda de premsa de Vilafranca en Comú. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquesta setmana el grup municipal Vilafranca en Comú ha presentat una nova moció en matèria de transició energètica, “davant la situació d’emergència climàtica i la necessitat d’accelerar el procés de transició a fonts d’energia renovables”. 

La regidora Montse Romagosa recordava que els comuns han arribat a acords amb l’actual equip de govern pels Pressupostos 2024 i 2025 que incorporaven partides per tirar endavant un projecte pilot de plaques fotovoltaiques a la zona esportiva, impulsar una Comunitat Energètica Local público-privada i crear una Oficina Municipal d’Energia per assessorar ciutadania i empreses i visibilitzar la predisposició de lideratge en transició energètica des de l’ens, entre altres. “La transició energètica és una de les nostres prioritats, i volem tornar-hi a insistir amb aquesta moció sobretot per garantir el suport de tots els membres del consistori”, apuntava Romagosa. 

Per la seva banda, la membre de Vilafranca en Comú Montse Rodríguez afegia que el 2021 es van aprovar dues mocions dels comuns que ja seguien aquests objectius: “a l’octubre del 2021 ja es va aprovar impulsar una Agència Local d’Energia i fomentar la transició energètica, i al desembre vam aconseguir que s’aprovés una altra moció enfocada en les Comunitats Energètiques Locals. Nosaltres pensem que són mesures urgents, ara ja hi ha partides pressupostàries per iniciar-ho, i confiem que l’equip de govern actual hi té interès”. 

Ramon Arnabat, president de Vilafranca en Comú, explicava que la moció que presenten al ple municipal d’aquest febrer busca accelerar totes aquestes propostes: “volem un compromís clar per part de tots els grups polítics per tal de poder avançar en transició i sobirania energètica. Per això, demanem: implementar una Comunitat Energètica Local públicoprivada que segueixi el model de la Casa de l’Energia del Prat de Llobregat, crear una Oficina Municipal d’Energia, actualitzar el Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima i instar el govern de la Generalitat a fer realitat el nou model d’Energètica pública per al subministrament d’electricitat verda als ens locals que no disposen d’altres comercialitzadores públiques”. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local