-
PSC
-
PSC Vilanova
- 28-04-2011 23:03
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Alcalde i candidat a la reelecció ha recordat que la promoció econòmica és un dels reptes de la ciutat, desprès de que en els darrers anys s’hagin endreçat i solucionat dèficits històrics que tenia Vilanova i la Geltrú, com ara la construcció d’equipaments i la millora de serveis públics.
Joan Ignasi Elena ha remarcat que la prioritat en aquest camp serà “l’aposta per tot allò que creï valor afegit”, recordant que “Vilanova i la Geltrú s’entén a partir d’una diversificació econòmica i l’aposta pel lideratge, amb l’objectiu de convertint-se en el referent de tot allò que ens pugui distingir”. Per això, el suport a l’emprenedoria, el turisme de qualitat, el comerç i la indústria, han de ser els eixos prioritaris en l’àmbit de la promoció econòmica, tot establint i consolidant una marca de ciutat que posicioni Vilanova i la Geltrú a l’exterior. Entre d’altres, ha recordat que la ciutat “ha d’abraçar-se més al mar”, amb accions ja realitzades, com la reforma de la Rambla de la Pau, el cobriment del Torrent i, en el futur, la culminació de la reforma del Passeig, associats a una aposta pels serveis vinculats al Mar. Elena ha posat com a exemple la construcció del Grand Marina. Els propers anys, caldrà reconvertir el Port per a potenciar l’activitat nàutica, la pesca i la recerca, amb l’Estació Nàutica i l’oci marítim amb creuers turístics. I en aquest camp també cal destacar l’aposta que fa Elena per una ciutat de qualitat, que permeti ser atractiva al servei del turisme i de qualsevol activitat que es vulgui implantar a la ciutat.
Sense oblidar l’activitat industrial, que ha de buscar nous focus pel lideratge en temes de recerca marítima amb la UPC i molt especialment en el camp de la tecnologia de les dependències, generant nous espais d’activitats econòmiques productives a l’Eixample Nord; fent de la ciutat un referent en la investigació i l’aplicació tecnològica i industrial en aquest àmbit. Un camp a on el futur Hospital pot ser un actiu per a generar activitats econòmiques.
Altres àmbits que es posen a disposició de l’economia són la millora de la mobilitat interna de la ciutat i també cap a l’exterior amb els accessos a la C-32 des de la carretera de l’Arboç, així com facilitar l’aparcament dissuasori a les entrades de la ciutat, i millorar els dèficits en transport públic en tot l’Eix Diagonal.
Les aliances territorials a la comarca, liderades per l’Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf i amb la resta de ciutats de l’Arc Metropolità, per a reivindicar i adoptar posicions comunes en matèria d’infraestructures, de transport públic, entre d’altres, són també una de les fortaleses de la ciutat per a la promoció econòmica, tal i com ha recordat Joan Ignasi Elena.
Oriol Escalas, per la seva banda, ha fet una anàlisis dels diversos sectors econòmics, tot apostant per una aliança entre l’administració municipal i el sector privat, a partir d’un treball que es basi entre d’altres, en el diàleg, la coordinació municipal i la previsió i planificació de tota l’activitat de la ciutat. Escalas destaca la necessitat de fer una previsió a llarg termini en matèria de promoció econòmica, sense deixar de banda el dia a dia; per això subratlla com a prioritat la relació entre empreses i administració amb una finestreta única per a facilitar l’activitat econòmica i els tràmits municipals.
Per a Oriol Escalas Vilanova i la Geltrú ha d’esdevenir el veritable pol d’atracció del sud de Barcelona, un model de ciutat que fa una aposta pel tres eixos que des de fa anys que ens defineixen: més comerç, més turisme i més indústria. Tot plegat a partir dels actius que té la ciutat: el Port i la Llotja, el sector hoteler i de restauració, la xarxa comercial, així com aprofundir en el sector de la construcció, de forma redimensionada i enfocada cap a la rehabilitació, especialment en àmbits de l’estalvi i l’eficiència energètica, que poden crear llocs de treball especialitzats. Altres àmbits de treball potencials, per a Escalas, són el món del cavall o el de les indústries culturals, que poden diferenciar la ciutat en l’aposta per a la promoció.
Algunes de les principals propostes són:
Redacció del Pla Estratègic 2025. Un Pla que ha de generar i consensuar les grans línies per al desenvolupament econòmic, territorial i social els propers 15 anys, conjuntament amb tots els actors socials, econòmics, territorials i la ciutadania. Continuar apostant per la diversificació de la ciutat: turisme, comerç i indústria i associats a aquests: el sector serveis, la construcció –enfocada a la rehabilitació i regeneració urbana i l’estalvi energètic– o les indústries culturals i de creació.
Projecció de Vilanova i la Geltrú com a capital comercial del Penedès: realitzar un pla econòmic per a potenciar les nostres oportunitats territorials i econòmiques amb l’obertura de la nova autovia a Vilafranca (C-15), per a potenciar el centre comercial, tot buscant l’excel•lència i la qualitat, millorant l’espai públic, la mobilitat i amb mesures de suport al sector.
Reforç de les nostres aliances estratègiques amb les ciutats de l’Arc Metropolità i de l’Eix Diagonal, en àmbits com les infraestructures, el transport públic, etc.
La potenciació de la PIVSAM com a eina a disposició dels agents del territori per a la creació d’activitat econòmica i de transformació urbana per a la recerca d’inversions empresarials a la ciutat, ampliant el seu vessant de promoció econòmica de Vilanova i la Geltrú.
Continuar desenvolupant el Pla Especial del Port donant un nou impuls a les activitats nàutiques i pesqueres. Reivindicarem les competències portuàries a la Generalitat per a exercir-les conjuntament amb els agents econòmics i territorials.
Continuar intervenint al Barri de Mar per a potenciar-lo com un actiu de la ciutat.Intervenció de millora a la façana marítima i continuar apostant per la qualitat de les platges.
Rellançarem la marca “Peix i marisc de Vilanova i la Geltrú” i dels productes de l’horta, també com a elements al servei de la promoció, així com del patrimoni agrícola i el relacionat amb el món del cavall.
Acompanyament en la creació de noves places hoteleres. Aposta pel turisme de petits congressos i pel turisme cultural, com a turisme de qualitat, amb una aliança dels museus i equipaments culturals de la ciutat, i del patrimoni històric, cultural i dels nuclis antics, al servei de la projecció, així com de l’entorn natural de la ciutat. Crearem la marca de ciutat com a element de promoció i posicionament exterior de la ciutat.
Continuarem aposant per l’espai públic de qualitat com a element d’atracció de noves activitats econòmiques i visitants.
Impulsarem un Parc Tecnològic a l’Eixample Nord, amb nous espais dedicats a activitats econòmiques relacionades amb el sector d’atenció a les dependències, promovent la col•laboració públicoprivada, associat al Campus de recerca, formació, innovació tecnològica i emprenedoria dels àmbits de la salut i les dependències, fent de la ciutat un centre de referència, conjuntament amb la UPC i la formació d’enginyeries que es fa a la ciutat.
Apostarem per un Pacte per l’Ocupació que s’adapti als nous reptes derivats de la situació econòmica. Continuarem impulsant l’IMET com a eina per a la formació i el reciclatge de treballadors en actiu i aturats. Augmentarem els cursos destinats a persones aturades. Adequació de cicles formatius a les necessitats del món laboral i dels nous sectors emergents. Més recursos per a la formaciói la inserció laboral de persones amb disminució.
Reforma de l’administració per a permetre la simplificació de tràmits administratius per a obtenir llicències i permisos, ampliant els serveis de l’OAC i l’e-administració, ampliant el catàleg de tràmits per Internet. Reforma de la fiscalitat per a facilitar l’obertura de noves activitats al servei d’emprenedors.
L’urbanisme i la mobilitat al servei de les necessitats de la ciutat: iniciarem els treballs per a la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que permeti, entre d’altres obtenir nous espais per a les activitats econòmiques.
Redactarem un Pla de Mobilitat i continuarem amb la pacificació del centre i ampliarem l’oferta d’aparcaments gratuïts a les entrades, per a facilitar un centre per al gaudi ciutadà i el comerç urbà. Treballarem per a que es creïn nous accessos a la C-32, a la intersecció de la carretera de l’Arboç.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!