-
Coses d'empresa
-
Ladyssenyadora
- Vilafranca del Penedès
- 13-01-2014 19:08
Marçal Font. Tinta de vi
Després de múltiples experiments, Ladyssenyadora fa públic un projecte trencador: Tinta de vi, una ampolla exclusiva que ja està a la venda en una edició especial
L'estudi de disseny suma diferents reconeixements, com un Laus de plata i un de bronze al FAD 2011 i la nominació a l'Art Directors Club of Europe en disseny gràfic
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Ladyssenyadora, un estudi de disseny gràfic català, ubicat a la zona vitivinícola del Penedès, va rebre 150 ampolles com a paga en espècies d'un client bodeguer. Aprofitant l'oportunitat, l'equip format pels dissenyadors Montserrat Raventós, Jordi Roca i Raimon Benach va marcar-se un repte: imprimir una "etiqueta impossible" aprofitant el vi que l'ampolla conté. Amb la voluntat de fer la seva pròpia marca de vi, els creatius van pensar en una edició limitada de poc més d'un centenar d'ampolles on tot els materials gràfics que acompanyarien l'ampolla estarien fets amb els propis components del vi.
Sota la marca "Tinta de vi" s'hi amaga un procés costós i ple de dificultats. La idea va començar a materialitzar-se amb tècniques que aprofitaven el cicle d'elaboració del vi. D'aquesta manera, en un primer moment van recórrer a tècniques com la serigrafia o el letterpress. A causa de l'excés d'aigua i del fet que el paper s'arrugés, els procesos van resultar fallits. Posteriorment van provar de deshidratar les mares del vi, deixant-les reposar al sol, però el pigment resultant no era l'adequat. A aquests procesos fracassats se'n van sumar d'altres: reduir el vi en una cassola a foc lent, reduir-lo en un forn amb ventilador o omplir un cartutx d'impresora domèstica amb vi.
La solució va arribar per atzar quan l'equip de Ladyssenyadora gairebé havia renunciat a assolir l'objectiu. Els creatius varen observar al terrat del seu estudi com en una de les safates utilitzades s'hi estava formant un "moc morat" que resultaria ser ideal per a imprimir les etiquetes amb el color i la textura desitjats. Gràcies a aquesta pasta, Ladyssenyadora ha tirat endavant un projecte únic en les seves característiques, fusionant de manera híbrida els àmbits de la creació, el disseny i la viticultura.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!