Campus Universitari de la Mediterrània

La connexió permanent és una forma d'esclavisme del segle XXI

Smartphones, de la seducció a l’addicció. Eix

Smartphones, de la seducció a l’addicció. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Com a pare d'un noi de 13 anys nadiu digital, com tota la seva generació, el periodista Jordi Romañach va detectar que una preocupació recurrent entre els pares és l'ús intensiu que es fa de les xarxes socials. Nens de 4 anys jugant amb tablets o adolescents enganxats al telèfon intel·ligent. Romañach creu que s'està produint un excés i fruit d'aquesta preocupació va néixer el llibre Dieta digital (Plataforma Editorial).

Segons el mateix periodista, “no dic que s'hagi de deixar de menjar, però sí fer dieta: menjar menys i pair millor. I això ens fa falta digitalment. No estic en contra de les noves tecnologies, les xarxes socials o el telèfon intel·ligent. El problema és l'ús intensiu que se'n fa. Esclar que hi ha coses bones però on jo poso el focus és en la connectivitat permanent. La connectivitat és fantàstica però la permanent és una forma d'esclavisme del segle XXI. Això que a totes hores hàgim d'estar pendents del so d'un whatsapp o de si entra un e-mail no és sa.”

Romañach considera que tens un problema per desconnectar quan comences a patir la síndrome fear of missing out, és a dir, por d'estar-se perdent alguna cosa si no ets a la xarxa. Quan no pots deixar el WhatsApp o quan el primer que fas al matí és mirar Twitter o Facebook. Quan permanentment vols estar en un altre lloc d'on ets en aquell moment. Es crea una mena de present continu on el futur és present i el passat no existeix. Una prova ben fàcil és veure si un dia festiu, quan no hi hagi excusa que per motius professionals hagis d'estar connectat, ets capaç de deixar el telèfon a casa.

En aquest context, Joan Gómez i Urgellés el proper 1 d’octubre a l’auditori de Neàpolis amb la conferència “Smartphones, de la seducció a l’addicció”. L’objectiu del matemàtic, Doctor en Pedagogia, professor de la UPC, divulgador, conferenciant i tertulià, Joan Gómez és establir criteris per diferenciar entre l’ús i abús en les xarxes socials i smartphones. A la vegada, destacar els avantatges, principalment en el món educatiu, de l’ús d’aquestes tecnologies per l’ensenyament/aprenentatge. I finalment, oferir un diagnòstic per esbrinar si som addictes digitals i donar uns consells per una dieta digital saludable.

Les persones interessades en assistir a la conferència, es poden inscriure de manera gratuïta al web del Campus Universitari de la Mediterrània.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local