-
Què t'anava a dir
-
Miquel Casellas
- El Vendrell
- 30-09-2018 21:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
En aquests mesos és quan realment es realitza el canvi de l’any. Després de les vacances d’estiu són moltes les persones que tenen projectes i plans per aquests mesos abans d’arribar el Nadal. Sempre queda aprimar-se i estar en forma, però encara queda lluny l’estiu i hi ha altres coses que realment és on hi ha més demanda.
Avui en dia la gent vol estudiar anglès i informàtica perquè són les dues eines que més portes t’obren. Ja no cal anar a l’estranger, simplement si vas per alguns establiments i municipis de casa nostra ja hi ha moltes coses que estan en anglès directament. De mica en mica la llengua de Shakespeare es la gran dominadora d’aquesta part del món. Un exemple molt clar tu vas per qualsevol vila del Penedès i et pots trobar “Zara Home”, fa uns anys et pensaves que la marca espanyola havia obert una línia dedicada a la part masculina, però de mica en mica quan t’hi apropes veus que allò no té res a veure amb el senyor de la casa. Evidentment amb aquest nom és molt més comercial que no pas “Zara Casa” que ens podria confondre fàcilment amb una immobiliària o similar.
Avui en dia potser ric o pobre o està en una zona mitja confortable, però el que tothom té són mòbils d’una manera o d’una altra. Una persona que no té el seu aparell telefònic de butxaca no és ningú en la nostra societat. La majoria porta els smartphones, però encara hi ha algú que no s’ho pot permetre i ha de seguir amb els de tota la vida que només fan trucades i sms.
Avui la gent vol aprendre a treure el màxim profit als mòbils i també anglès perquè qualsevol cosa perquè sembli més interessant t’ho posen amb aquesta llengua i espavila perquè és una cosa que es porta i queda bé.
Amb aquests dos móns que ens proposem a descobrir no cal que anem molt lluny perquè en la nostra vida diària li podem treure el màxim profit a tot plegat perquè cada dia hi ha més elements que cauen en la temptació de la modernitat anglesa. És molt trist, però les coses són així. Una país està menat per l’economia i les grans empreses que són els qui creen tendència. Des d’un departament de cultura no pots anar mai en contracorrent i sempre has de treballar perquè els punts de referència socials i culturals marquin unes tendències que estiguin d’acord amb la teva política, sinó només et toca adaptar al que hi ha.
Fa uns anys encara et podries marca el luxe d’anar per lliure en molts aspectes, però tal com estan les coses has de caure en aquest riu que ens mena a tots i deixar-te portar per la corrent que un dia o altre t’acabarà arrossegant en el seu sentit.
La majoria de persones volen estar allí al peu del canó preparats per tot allò que pugi passar i no volen perdre cap segon de la seva vida, per això aprofiten qualsevol classe d’informàtica o anglès que tinguin al seu abast per estar al dia, però no esperar a algun amic o parent que els hi tregui un cop més les castanyes del foc.
No fa gaires anys hi havia classes de costura i cuina entre altres que també atreia molta gent, però avui en dia en molts casos és més econòmic comprar uns pantalons que portar a fer un sorgit a una tenda especialitzada que també existeixen, però ja és per un altre nivell de persones que juguen en una altra divisió.
La cuina avui en dia ha caigut en molts casos en mans del microones i el menjar preparat que en un plis plas ho tens a taula sense gaire esforç. Si que hi ha cursos més especialitzats per quan tens un compromís, però el dia a dia és molt més senzill que les nostres àvies. Avui en dia amb els salaris i les feines precàries aquest tema ha passat a un segon terme tret de moments puntuals de la setmana que per això ja s’ha inventat el robot de cuina que quan no el tens fa meravelles, però en el moment que arriba a casa teva la cosa ja és una mica diferent. Suposo que el proper pas ja seran els tutorials del youtube, però encara ens queda una mica lluny, però en molts àmbits com l’informàtic fa molta feina. Ja ho sabeu potser ja feu tard.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!