Redacció |
El Vendrell
05-05-2015 11:22
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Som Poble s'ha marcat com a prioritat per al proper mandat la revisió urgent de l'actual pla general urbanístic del Vendrell i l'aprovació del Catàleg de Protecció del Patrimoni local. La formació considera que l'actual document urbanístic"és la principal amenaça de molts elements del patrimoni i de bona part dels espais d’interès agrari i paisatgístic que resten sense edificar" i creu necessari que "l’Ajuntament recuperi el control sobre el territori".
Des de Som Poble han recordat que el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) vigent va aprovar-se l’any 2000: "sense exagerar és una mostra del pitjor urbanisme possible. En un context on ja s’olorava el boom immobiliari, va ser un pla redactat per repartir-se el pastís entre alguns propietaris i especuladors amb la complicitat d’alguns partits polítics". Som Poble considera que el PGOU ha contribuït "a fer créixer la bombolla immobiliària que ha desembocat en la crisi que ara patim".
El partit alerta que amb els plans parcials aprovats definitivament i encara no executats es podrien arribar a construir 9.786 habitatges nous al municipi "que sumats als 4.250 habitatges buits que s’estimen que hi ha al Vendrell doblarien el nombre d’habitants actuals": "aquests plans aprovats ocupen unes 285 hectàrees que ara són terreny agrícola o forestal, una superfície molt superior a l’actual nucli urbà del Vendrell".
Som Poble vol que en el proper mandat es faci un "anàlisi previ i identificació d’aquells espais i elements del territori no edificats que cal preservar pel seu interès ecològic, històrico-cultural, agrari o paisatgístic. I analitzar cas per cas la seva situació urbanística actual i avaluar la possibilitat de revertir-la en cas de tractar-se de sòls amb plans parcials aprovats no executats". També proposen una "substitució i racionalització de la xarxa viària prevista en l’actual pla general"; establir els límits del creixement a partir de les capacitats del territori i els recursos existents, i crear un catàleg de béns immobles que garanteixi la seva protecció i unes condicions de conservació.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!