ICV. Loles Cuellar i Manel Claver
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
13-05-2015 11:53
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Dimarts, davant de les urgències de l'Hospital Sant Antoni Abat, ICV va presentar les seves propostes per recuperar l’activitat econòmica a Vilanova, que Loles Cuellar, número quatre de la llista, i el candidat Manel Claver, resumien en “un pla de xoc contra la desocupació i una nova economia del coneixement adreçada a l’atenció de la gent. ”
En la seva intervenció, Loles Cuellar va manifestar que el pla de xoc segueix el que en alguns municipis ja tenen: una Finestra Única d’atenció, assessorament i suport formatiu de gent aturada i desocupada que acabi amb el “anar de Taula en Taula” del SOC, a l’INEM a l’IMET,... “Per això reclamarem a la Generalitat la descentralització i el traspàs de les polítiques actives de mercat de treball i dels recursos necessaris al món local... un nou model de relació que configurin el sistema públic d’ocupació basat en el treball conjunt i la cooperació.” La segona proposta, una Finestra Única de suport a emprenedors/res i les PIMES, en especial la tecnològica i la lligada a la transició energètica, la innovació social i “a totes les formes d’economia social i solidària, que generen llocs de treball més estables i satisfactoris”.
Manel Claver va recordar que la ciutat forma part d’un entorn econòmic molt afectat per la crisi, amb un dèficits singulars de creixement econòmic que s’havia centrat molt en la construcció i en els sectors terciaris; amb un desequilibri important: la indústria ocupa només un 5% de l’activitat. “Ens cal una mirada estratègica que abordi l’activitat econòmica que propiciï la creació d’ocupació; aquesta ha de ser comarcal, que generi marcs propiciatoris per a l’establiment de noves empreses... amb objectius, calendari i recursos. Aquesta ha de ser consensuada pels actors polítics, empresarials, sindicals i socials.” La ciutat ha de diversificar la seva activitat econòmica, apostant per protegir i potenciar un model comercial de proximitat de referència comarcal ... un turisme que no sigui només de temporada d’estiu... incentivar sectors com la pesca i l’agroecologia... però també necessitem nova indústria.”
“Avui la nostra ciutat és líder en recerca tecnològica adreçada a l’atenció de la dependència: el que ja es fa al voltant del Consorci de Serveis a les Persones, el Centre Tecnològic i la UPC.” És una oportunitat de futur que hem d’aprofitar, va manifestar i la va lligar a la reclamació d’un Nou Hospital Comarcal, “que a més de la millora de la nostra atenció sanitària, actualment deficitària, és una oportunitat real que pot ajudar les esmentades activitats econòmiques.”
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!