Redacció |
El Vendrell
15-07-2015 11:03
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Som Poble ha demanat que es suprimeixin els càrrecs de confiança de l'Ajuntament del Vendrell i que els diners es destinin a la millora de l’estructura dels serveis socials municipal. El passat divendres, dia 10 de juliol, es va celebrar una Junta de Portaveus amb l’objectiu de plantejar les qüestions que es tractaran al llarg del Ple Extraordinari que es realitzarà a finals d’aquest mes. Un dels temes que es van plantejar al llarg d’aquesta Junta de Portaveus va ser el nombre i les retribucions dels càrrecs eventuals (càrrecs de confiança). Segons ha explicat Som Poble, la proposta de l’alcalde va ser que cada grup municipal pogués comptar amb un càrrec de confiança, que contribuiria en el desenvolupament de la feina dels partits. Les contractacions d’aquestes persones suposarien per a l’Ajuntament una despesa anual de 190.000 euros, la mateixa que durant la passat mandat.
Som Poble va fer constar que renunciaran al càrrec de confiança que, segons la proposta de l’alcalde, els pertoca com a grup municipal: "és una despesa innecessària que no ha de ser assumida pels pressupostos públics. Considerem que si un partit té la necessitat de comptar amb personal remunerat per a realitzar tasques de suport i assessorament, ha de ser el mateix partit el que assumeixi aquesta despesa, i no l’ens municipal, sobretot tenint en compte l’actual situació econòmica i social del Vendrell". Som Poble va ser l’única formació que es va mostrar obertament en contra dels càrrecs de confiança, si bé Sí Se Puede també va explicar que havien de debatre aquest tema a la seva assemblea.
Som Poble considera que "el manteniment de la figura del càrrec de confiança respon a la voluntat de la majoria de formacions amb representació al consistori de mantenir unes estructures que només serveixen per col·locar a persones que no han rebut la confiança del poble (gent que ha quedat fora de la representació política, militants sense mèrits professionals contrastats, etc.) que, d’una banda, ha servit per fomentar la professionalització de la política i, de l’altra, ha encobert la generació de nous llocs de treball dins l’administració local amb les seves corresponents xarxes de fidelització partidista i clientelar. A l’Ajuntament del Vendrell sobren els exemples".
La formació assegura que "aquesta mena d’actuacions responen a una austeritat mal entesa (o deliberadament mal entesa) on els serveis públics i tot allò que pot incidir sobre la vida dels vendrellencs i les vendrellenques es retalla indiscriminadament mentre es mantenen despeses que, a criteri nostre, haurien de ser les primeres a ser suprimides".
La proposta de Som Poble és la renúncia: "entenem que els 190.000 euros anuals que es destinen a pagar els càrrecs de confiança han de ser invertits en la millora de la vida de les persones i en la lluita contra la situació d’emergència social que actualment viu el nostre municipi. És per això que des de Som Poble proposem que aquests fons siguin destinats a millorar l’estructura dels serveis socials (ajuts socials d’urgència, beques menjador, etc.), un àmbit que, malgrat la seva importància, presenta greus mancances de recursos i personal".
Som Poble diu que aquesta decisió "és una qüestió d’ètica i dignitat" i demana a la resta de formacions que prenguin la mateixa "i a apostar per la inversió d’aquests diners en allò que realment necessiten els vendrellencs i les vendrellenques".
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!