Participació ciutadana

Les propostes de millora de la mobilitat centren la tercera Assemblea Municipal Oberta de Vilanova

La trobada aprova mesures de seguretat vial adreçades a la infància, habilitar places d’aparcament per embarassades i obrir el pas sota la via del carrer Àncora

Aquesta era la primera assemblea que disposava de servei de guarda per infants, però no ha tingut cap usuari

Les propostes de millora de la mobilitat centren la tercera Assemblea Municipal Oberta de Vilanova. Clara Virgili

Les propostes de millora de la mobilitat centren la tercera Assemblea Municipal Oberta de Vilanova. Clara Virgili

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les propostes per la millora de la mobilitat a la ciutat han centrat la 3a Assemblea Municipal Oberta que s’ha celebrat a l’auditori de Neàpolis. En aquestes trobades es debaten diverses propostes, presentades per ciutadans particulars i escollides per sorteig, sobre diversos aspectes de convivència i millora de la ciutat. Una de les propostes que ha tingut més bona acceptació per part del públic ha estat la presentada per Alba Mansilla referent a l’aplicació de mesures de seguretat vial adreçades a la infància. La presentació contenia 3 propostes concretes: crear camins escolars que compleixin la normativa de la Generalitat en senyalització, voreres i passos de vianants adaptats, posar impediments efectius a la circulació de vehicles per la Plaça Mediterrània (on s’incompleix recurrentment la prohibició de circular) i instal·lar mesures  de reducció de la velocitat a les cruïlles de la Rambla de la Pau, especialment a les més properes les zones d’oci i escolars.

També es referien a la mobilitat la proposta de l’Associació de Dones La Frontissa, que proposa la creació de places d’aparcaments d’amplada especial per a embarassades i persones amb nadons als aparcaments municipals, i la dels veïns del Barri de Mar que reclamen l’obertura del pas sota via del carrer de l’Àncora. Totes tres propostes han rebut el suport unànime dels assistents a l’assemblea.

Més debat ha generat la intervenció de Manel Mateos que suggeria la potenciació de la  Geltrú com a marca turística medieval. Mateos pren de referent la vila de Montblanc per exposar els avantatges d’un posicionament al mercat turístic especialitzat, i com accions concretes proposava la creació d’una aplicació per a mòbils que permeti conèixer la història de la Geltrú a través de realitat augmentada, i oferir llicències per apartaments turístics davant la manca de places hoteleres al barri. La proposta s’ha aprovat amb 20 vots a favor, 7 en contra i 7 abstencions.

Finalment també ha intervingut una representant del Casal de Dones, que ha exposat les dificultats d’accessibilitat i poc condicionament de l’actual seu de l’entitat, ubicada al carrer Sant Pau, i ha demanat que l’Ajuntament les traslladi a un espai digne i adaptat com podria ser el TOC o els antics jutjats.  Una petició que també ha rebut el recolzament del públic, excepte dues abstencions.

Els temes tractats a la 3a AMO es traslladaran ara a debat al ple municipal. Aquesta era la primera iniciativa de participació ciutadana organitzada per l’Ajuntament en la que s’oferia servei de guarda per a infants, tal com va aprovar al ple del mes de febrer, arran d’una moció presentada per la CUP. Les sol·licituds per al servei de guarda s’han de realitzar en el moment de la inscripció per l’assemblea, i en aquesta ocasió no hi ha hagut cap petició.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local