Projecte de cooperació de Sant Pere de Ribes a Bilwi (Puerto Cabezas), Nicaragua, l’any 2001. Ajt Sant Pere de Ribes
Redacció |
Sant Pere de Ribes
22-02-2017 16:22
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va aprovar al Ple d’ahir el seu primer Pla Director de Cooperació Internacional com a resposta a la voluntat política expressada pel govern municipal d’avançar cap a un model de cooperació de qualitat en els pròxims quatre anys de mandat (2017-2020). Aquest document servirà com a eina de planificació i desenvolupament de les polítiques de cooperació de l’ens en coherència i compromís amb els acords i pactes internacionals i les demandes ciutadanes del municipi.
La finalitat del Pla Director, que s’ha fet amb el suport de la Diputació de Barcelona, és consolidar Sant Pere de Ribes com un municipi proactiu, solidari i respectuós amb els drets de les persones. Per assolir-ho, el document té com a objectius establir el marc de referència al qual es donarà suport, així com els recursos humans i econòmics que s’hi destinaran, i, alhora, millorar la qualitat i eficiència de les accions de cooperació treballant en col·laboració amb el Consell Municipal de Cooperació (CMC).
Per començar a treballar, el document marca cinc eixos principals d’actuació: millorar la gestió i la qualitat interna, potenciar el treball en xarxa, millorar la informació i la comunicació, incrementar la participació i establir compromisos per avançar. Aquest pla de treball ha estat confeccionat conjuntament, per primera vegada, amb els agents locals de cooperació i els membres de CMC, els quals han estat designats com a garants del seguiment i aplicació del Pla Director. És per això que representa un compromís de treball amb els implicats.
L’elaboració del document s’ha dut a terme en tres fases compreses entre el juny del 2016 i el febrer del 2017. En primer lloc, es va fer una recerca a l’arxiu i es van realitzar entrevistes als actors locals per conèixer els antecedents en qüestions de cooperació al municipi entre els anys 1987 i 2016. Posteriorment, l’esborrany del text es va debatre amb el CMC i, finalment, després d’incorporar els suggeriments del CMC i els polítics locals, es va elaborar el document definitiu.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!