Ple municipal de Sitges. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
27-11-2018 18:37
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament ha inclòs dins del Pla Estratègic de Subvencions 2018-2020 l’ajut anual de 65.000 euros al projecte de pesca turística impulsat per la Confraria de Pescadors de Sitges. La iniciativa busca afavorir la supervivència del sector de la pesca artesanal al municipi, oferint activitats educatives i culturals relacionades amb aquest àmbit adreçades a un públic local i de visitants. L’aprovació de les subvencions ha tirat endavant en el ple municipal d’aquest dilluns amb els vots a favor del Govern (PDECAT-Demòcrates i ERC), CUP, Nou Horitzó, Sitges-GI, PP i la regidora no adscrita Carme Gasulla, i les abstencions de Ciutadans i de Sitges en Positiu.
La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha avançat que el projecte de pesca turística “espera comptar amb el suport de la Unió Europea, que treballa per la preservació d’aquesta activitat econòmica”. Carbonell ha explicat que “és un projecte enriquidor per a la vila, on proposem accions formatives per tal que hi hagi un relleu generacional amb la finalitat de conservar aquest ofici tan antic”.
La regidora no adscrita, Carme Gasulla, ha reconegut que “la pesca artesanal és una font de sostenibilitat, i també una activitat cultural i especialment educativa”. Per al portaveu de Nou Horitzó, Lluís Marcé, “és molt necessari que es doni suport als pescadors que queden a Sitges. Han de poder fer la venda directa de la pesca”. El regidor de la CUP, Pol Vigó, ha expressat que “estem molt contents perquè sembla que la situació es desencalla després de molt de temps, i de tires i afluixes”. Per la seva part, la regidora de Sitges en Positiu, Elisabeth Pérez, ha celebrat que “un projecte que porta deu anys tiri endavant i que agafi un camí”. Manuel Rodríguez, de Ciutadans, s’ha mostrat “políticament d’acord amb la proposta del Confraria de Pescadors, però tot i amb això creiem que aquest model que s’utilitza del Pla Estratègic no és clar”.
En el decurs d’aquesta sessió, s’ha donat compte de la modificació de cartipàs del govern municipal. El regidor d’Urbanisme, Jordi Mas, cedeix per motius professionals les competències de Medi Ambient, Habitatge i Salut Pública, que portava fins ara, als regidors Mireia Rossell, Rosa Tubau i Josep Moliné, respectivament. La remodelació busca reforçar tres regidories clau de l’Ajuntament de Sitges.
El plenari d’aquest mes ha començat amb la pressa de possessió de dos nous regidors de la candidatura de Sitges en Positiu, Elisabeth Pérez i Javier Fernández. Tots dos substitueixen a Ricard Vicente i Marc Macià, que van renunciar com a regidors en el ple de setembre passat. Pérez ha expressat el seu desig que els votants socialistes “se sentin representats per la nostra presència i que tota la ciutadania se senti que el nostre paper ha estat digne”. Per la seva part, Javier Fernández ha dit que recuperen “una opció que havia estat absent durant els darrers temps, d’esquerres, no independentista ni nacionalista, federalista i europeista”.
El ple municipal també ha aprovat les següents mocions
Moció de suport al dret a morir dignament. Segons la Declaració Universal dels Drets Humans (1948), “tots els éssers humans neixen lliures o iguals en llibertats i en drets”, uns drets que, segons diu la moció, “no s’han de perdre en cap moment de la vida i tampoc en el procés final”. L’Associació pel Dret a Morir dignament, recentment creada a Sitges, ha estat l’encarregada de defensar la moció presentada aquest dilluns al plenari.
Moció en defensa del sistema sanitari i de l’atenció primària de Salut, que insta al Departament de Salut de la Generalitat a augmentar en un 25% el pressupost destinat a l’atenció primària, així com a fer revisió de les ràtios de professionals i impulsar la formació, recerca i innovació.
Moció sobre la reobertura de les urgències nocturnes al CAP de Sitges i del consultori del poble de Garraf, que insta al Departament de Salut a reobrir el Servei d’Atenció Continuada del CAP de Sitges les 24 hores, reobrir el consultori de Garraf i crear un espai de diàleg entre l’Ajuntament i totes les parts implicades en aquest àmbit.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!