Ple municipal

El ple de Vilanova aprova per unanimitat fer una nova diagnosi i un nou Pla Local de l'Habitatge

La sessió també va aprovar les modificacions pressupostàries per valor de 6 milions d'euros; el desenvolupament de Masia en Barreres i el nomenament de representants al Consell General de l'Eixample Nord

El ple de Vilanova aprova per unanimitat fer una nova diagnosi i un nou Pla Local de l'Habitatge. Ajuntament de Vilanova

El ple de Vilanova aprova per unanimitat fer una nova diagnosi i un nou Pla Local de l'Habitatge. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple ordinari d'octubre va debatre i aprovar entre d'altres, modificacions pressupostàries per valor de 6 milions d'euros, així com també qüestions d'índole urbanística com el text refós per desenvolupar Masia en Barreres I i II. Aquest punt feia referència a les condicions expressades per la Comissió d'Urbanisme de Barcelona per tal que posteriorment la Comissió d'Urbanisme de Catalunya doni el vist-i-plau a l'aprovació definitiva, tràmit que  es preveu pugui fer la Conselleria de Territori i Sostenibilitat abans de finals d'any. A més a més, també es va acordar el nomenament dels representats del Consistori vilanoví al Consell General de l'Eixample Nord.

Pel que fa al capítol de mocions, el Consistori va aprovar per unanimitat la moció per un nou estudi d'anàlisi i diagnosi de l'habitatge i un nou Pla Local de l'Habitatge, presentada pel grup municipal Som VNG. El regidor Enver Aznar va exposar que “la situació d'emergència habitacional requereix accelerar les actuacions de l'Ajuntament en aquest sentit”. En nom del govern municipal, el regidor d'Urbanisme i Habitatge, Xavier Serra va admetre que el Pla Local d'Habitatge està pendent d'actualització i es va comprometre a dotar-lo de recursos.

El punt més debatut ahir al Ple va ser la moció de rebuig al projecte de Llei de contractes de serveis a les persones, l'anomenada Llei Aragonès, que va presentar el grup municipal Som VNG a proposta de l'Assemblea de Drets Socials del Garraf. En nom de l'assemblea, Xavier Castelló va exposar el rebuig a aquesta llei, en considerar que afavoreix la privatització de serveis públics.

En la mateixa línia, la regidora Ester Franco, de Som VNG, va manifestar que amb el projecte de llei els serveis públics “passen a ser un negoci” i que “cap institució pot lliurar-se d'atendre els drets a la ciutadania”. En nom de Ciutadans, Antoni Medialdea va exposar que el problema no és la privatització de serveis, “sinó que les empreses subministradores volen tenir més beneficis a costa dels seus treballadors” i en aquest sentit va instar les institucions a controlar aquestes situacions.

Des de Capgirem VNG-CUP, Marta Guinda va retreure que la Llei Aragonès  “s'ha treballat d'esquena a la ciutadania” i que “clarament farà que serveis com la sanitat, els serveis socials, els menjadors escolars o la geriatria siguin privatitzats”. La regidora es va mostrar partidària  que es promogui una iniciativa legislativa popular que blindi els serveis necessaris per desenvolupar una vida digna.

Per part de Junts per Catalunya, Blanca Albà va expressar la coincidència de posicionaments amb la CUP respecte dels punts de la moció que impliquen l'administració local. No obstant, va defensar la Llei Aragonès “perquè regula una sèrie de contractes que fins ara no tenien legislació específica. Privatitzar també es pot fer ara, però en canvi aquest projecte de llei facilita que s'hi puguin presentar empreses petites”, va afirmar.

Per la seva banda, el grup municipal d'ERC havia demanat deixar sobre la taula la moció per debatre-la més profundament. El regidor Jordi Medina va afirmar l'abstenció entre els punts 3 i 12 “perquè tingui prosperitat la moció i poder treballar-hi conjuntament, ja que estem a favor de la internalització dels serveis públics”. No obstant, es va mostrar contrari als punts 1 i 2, en considerar positiva la Llei Aragonès “perquè té l'objectiu de regularitzar contractes posant per davant la qualitat i l'excel·lència, no el preu”.

Des del grup municipal del PSC, Gisela Vargas va manifestar les crítiques del seu grup parlamentari al contingut del projecte de llei. “És millorable, hauria d'incorporar més criteris de sostenibilitat i no garanteix els principis de transparència i igualtat de condicions en la selecció”, va afirmar. Alhora, va admetre que “amb la llei vigent, si una administració vol externalitzar un servei, ja ho pot fer”. En l'apartat de votacions es va procedir a votar separadament els punts 1 i 2, amb el següent resultat: grups municipals d'ERC, Junts per Catalunya i Ciutadans, en contra. A favor, grups municipals de la CUP i Som VNG, mentre que el PSC s'hi va abstenir. Quant als punts del 3 al 12, van votar en contra el grup municipal de Ciutadans; es van abstenir els grups municipals d'ERC, Junts per Catalunya, la CUP i el PSC, mentre que a favor hi va votar Som VNG. La moció, doncs, va decaure.

D'altra banda, també va rebre el suport unànime dels grups la moció presentada per PSC i Capgirem VNG-CUP sobre l'emergència climàtica, que conté el compromís per treballar en l'assoliment dels objectius recollits en el Pla (PAES) aprovat el maig passat. En canvi, va decaure la moció del PSC per la creació de les Regidories de barri, pels vots contraris del govern municipal que va al·legar que s'està treballant en una proposta més transversal de participació, “amb la implicació dels agents socials de la ciutat”.

La situació política del país també va tenir presència al Ple, amb una moció de Ciutadans “de condemna de la violència i el terrorisme en democràcia”, que va decaure; en canvi, sí va prosperar la moció “per a la no criminalització de l'independentisme” proposada per JxCat i ERC.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local