El Pacte per a la recuperació socioeconòmica de Sitges avança amb la constitució de 5 taules de treball sectorials. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
24-06-2020 11:17
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El procés participatiu del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges post COVID-19 avança cap a la fase 3 a partir del 29 de juny amb la creació de 5 taules sectorials per treballar amb representants d’entitats de diferents sectors, representants dels col·lectius vulnerables i representants municipals. L’objectiu és elaborar una llista de mesures que definiran el pla. Aquest és el moment més important del procés i en què es desenvoluparan diversos espais de debat:
-taula d’impuls social, 29 de juny
-taula d’impuls econòmic i ocupació, 30 de juny
-taula d’impuls cultural, 7 de juliol
-taula d’impuls educatiu, 9 de juliol
-taula d’impuls mediambiental, 14 de juliol
Les entitats, les associacions, els col·lectius o espais vinculats als sectors social, econòmic, cultural, educatiu i mediambiental, poden inscriure’s a les taules de treball i omplir un formulari d’inscripció al portal de participació https://decidim.sitges.cat que es troba a l’apartat “com participar”.
Aquesta fase culminarà el 30 de juliol quan se celebrarà la 2a Cimera en la qual es posarà en comú el treball de les taules per a l’elaboració de l’esborrany del Pla. El document tindrà 8 àmbits d’actuació per treballar i afrontar els nous reptes que planteja la crisi del coronavirus en els propers mesos:
1. Reforçar el sistema sanitari
2. Fomentar la justícia social i educativa
3. Enfortir l'administració local
4. Adaptar les polítiques municipals a la realitat
5. Impulsar les polítiques econòmiques públiques
6. Garantir l'accés als serveis essencials
7. Reactivar l'economia
8. Treballar per a un futur més sostenible
Per arribar fins a la tercera fase, s’ha realitzat una feina prèvia en el marc de la segona fase del procés de participació del Pacte durant el qual s’han realitzat 27 entrevistes als grups polítics municipals, representants dels Consells i tècnics dels serveis municipals corresponents, a més de sessions de validació. Aquest treball ha permès dissenyar l’estructura del Pla mitjançant eixos, temes claus i objectius comuns. El resultat d’aquesta feina permet arribar a les Taules sectorials amb les eines necessàries perquè les propostes, que cal recollir, siguin concretes i estiguin marcades amb una mirada estratègica més àmplia i compartida.
També fins aquest dilluns, 22 de juny, s’han recollit les aportacions i propostes de les entitats i de les veïnes i veïns mitjançant el portal de participació Decidim Sitges (https://decidim.sitges.cat/).
L'Ajuntament de Sitges va cloure divendres passat la segona fase del procés participatiu amb la sessió virtual dedicada a escoltar i aprofundir en els problemes econòmics i socials reals generats per la pandèmia del coronavirus.
A partir del proper mes de setembre començarà la Fase 4 i última que servirà per fer una revisió i una priorització de les mesures de l’esborrany del Pla, un retorn dels resultats a la ciutadania i el tancament amb la redacció de l’informe final i la revisió del text per part de participants i la resta de veïnes i veïns.
L’Ajuntament de Sitges, entitats i ciutadania van començar a treballar plegats el 8 de maig per poder disposar d’un Pacte i un pla que serveixi per a la recuperació socioeconòmica de la vila a mitjà i llarg termini per afrontar els nous reptes de futur amb el màxim de consens.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!