Comissió Tècnica

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa el nou Pla d’Igualtat

L’objectiu és abordar la perspectiva de gènere de forma transversal en tots els departaments municipals

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa el nou Pla d’Igualtat. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa el nou Pla d’Igualtat. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament posa en marxa el nou Pla d’Igualtat a Sitges, un projecte pensat per als propers quatre anys, i que té com a objectiu incloure la perspectiva de gènere en tots els àmbits municipals (des d’ensenyament fins a esports passant per urbanisme, mobilitat,  joventut, salut o comunicació, entre altres).

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha explicat que “aquest Pla d’Igualtat és una eina que ens ha de servir per incentivar la transformació social dins i fora l’administració”. Segons Júlia Vigó, “les administracions tenim el deure de donar suport i refermar el canvi social i incloure’l com a part fonamental del nostre funcionament, alhora que hem de ser exemplars i promoure’l”.

El nou Pla d’Igualtat es pot consultar al web www.sitges.cat i inclou, entre altres, una diagnosi sobre la situació de les dones a Sitges. Per elaborar-la, es va realitzar una enquesta entre la ciutadania. Les dades recollides reflecteixen una preocupació ciutadana davant la conciliació laboral i familiar, la coresponsabilitat de les tasques reproductives i de cura o la coeducació. A més, les persones enquestades van expressar la necessitat d’avançar en aspectes com la informació, la sensibilització i l’atenció a les violències masclistes, així con l’acompanyament i l’atenció psicològica a les víctimes.

El nou Pla d’Igualtat, aprovat en el darrer Ple municipal, es marca diversos objectius a aconseguir en els propers quatre anys i 46 accions concretes per avançar en la igualtat entre homes i dones dins el municipi. Entre els objectius, transmetre la cultura igualitària a través de la coeducació i l’aprenentatge des de la perspectiva de gènere; impulsar la redistribució igualitària dels temps i els treballs de les dones i els homes, en l’àmbit públic i privat o fomentar la participació ciutadana de les dones i la seva presència a la vida pública; a més del compromís en la lluita per l’eradicació de les violències masclistes i en la incorporació de la transversalitat de gènere a totes les polítiques municipals.

Formacions en perspectiva de gènere

El Pla inclou també propostes de formació en perspectiva de gènere per als càrrecs electes. En aquest sentit, els regidors i regidores de l’Ajuntament, tant del govern com de l’oposició, han assistit aquest dimarts a la primera de les formacions. Està previst que en les properes setmanes, es realitzi una formació específica per als membres del govern en la que es tractaran temes com l’elaboració del pressupost municipal tenint en compte la perspectiva del gènere, entre altres i, més endavant, a altres treballadors municipals.

A més, l’Ajuntament ha creat una Comissió Tècnica d’Igualtat, formada per representants de cada departament municipal, que es reunirà periòdicament i que vehicularà la perspectiva de gènere dins de cada departament.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local