Cubelles aprova la cessió dels terrenys on es construirà el futur institut Les Vinyes. Ajuntament de Cubelles
Redacció |
Cubelles
09-12-2020 17:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El ple de l’Ajuntament de Cubelles, reunit en sessió extraordinària i urgent aquest dimecres dia 9 de desembre, ha aprovat el conveni de cessió dels terrenys on s’ha d’ubicar el futur institut Les Vinyes, a tocar de la plaça del Mercat i l’escola Charlie Rivel. L’acord ha tirat endavant amb els vots favorables de l’equip de govern (UC, ERC i CECP) i la CUP, l’abstenció de PSC i JXCub i l’oposició de Cs. Després de ratificar la urgència de la convocatòria, precipitada per la intenció de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de debatre la viabilitat de l’institut el dijous dia 10 de desembre, l’alcaldessa de la vila, Rosa Fonoll, ha introduït el contingut del punt tot recordant que es tracta d’una mesura llargament reivindicada per la comunitat educativa del municipi i, especialment, per les famílies de l’alumnat de l’institut Les Vinyes, que enguany enceten el tretzè curs en mòduls prefabricats. Després de repassar l’itinerari històric de la proposta, la batllessa ha remarcat que es tracta d’una pastilla urbanística de 10.000m2 que permetrà descentralitzar l’oferta educativa de secundària a la vila, evitar desplaçaments i facilitar la logística dels estudiants.
Des de la CUP, el seu portaveu, Daniel Pérez, assenyalava que la modificació paral·lela del pla general permetrà disposar d’habitatge de protecció oficial al centre del municipi alhora que exhortava tots els grups que no hi estiguessin a favor del projecte a presentar al·legacions durant el període d’exposició pública. “En cas de no fer-ho, s’estarà aprovant de facto”, reblava. De la seva banda, el regidor de JXCub, Robert Monzonis, manifestava el seu suport a la iniciativa tot i abstenir-se en considerar que no havien pogut participar de la proposta mentre que el PSC, al seu torn, avançava que presentaria al·legacions i demanava, a preguntes del seu representant, Jaume Garcia, si es podia aprovar el conveni de cessió per part dels propietaris abans de tancar la modificació urbanística que ha de permetre la planificació de 99 habitatges al seu entorn, un 30% dels quals destinats a protecció oficial. L’arquitecte municipal aclaria que la llei empara la cessió anticipada i que l’edificació es pot dur a terme prèviament al desenvolupament urbanístic de la zona.
A la seva intervenció, el portaveu de Cs, Manuel Martínez, palesava la seva oposició al projecte en entendre que l’edificació de l’institut amaga una operació “d’especulació urbanística” i que l’equipament s’hagués pogut construir fa temps en una altra ubicació. Interpel·lat per la CUP, insistia en la mala praxis del govern, a qui va acusar de “corrupció” i d’actuar malament “sabent-ho”, imputació a la qual l’alcaldessa va replicar que presentés en un jutjat, alhora que avançava que l’Ajuntament es reservava el seu dret a actuar en cas que fos necessari davant d’aquestes afirmacions.
Finalment, el regidor de CECP, Narcís Pineda, demanava que tots els grups amb representació al Parlament contribueixin a fer realitat la construcció de l’institut després de les properes eleccions del 14 de febrer i la portaveu d’ERC, i titular d’Ensenyament, Ester Soler, remarcava que tot just s’estava arribant al final d’una cursa de més de deu anys i que recular “significaria afegir deu anys més al projecte”. Abans de la votació, el representant d’UC, Josep Maria Hugué, tancava el debat remarcant que tot el procediment havia estat supervisat pels tècnics municipals i de la Generalitat, que vetllaven per la seva legalitat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!