Eleccions 14-F

En Comú Podem referma com a prioritat que l’accés a l’habitatge “no és una opció, és una obligació pública i de dret”

En Comú Podem al Penedès ha presentat a Vilanova i la Geltrú les principals prioritats en matèria d’habitatge de la coalició morada

En Comú Podem referma com a prioritat que  l’accés a l’habitatge “no és una opció, és una obligació pública i  de dret”. En Comú Podem

En Comú Podem referma com a prioritat que l’accés a l’habitatge “no és una opció, és una obligació pública i de dret”. En Comú Podem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des de la capital del Garraf, la candidatura d’En Comú Podem al Penedès ha presentat les principals prioritats en matèria d’habitatge de la coalició morada.  El seu candidat al Penedès, Ramon Arnabat, ha concretat la situació insostenible que pateix la vegueria pel que fa a la manca d’oferta d’habitatge social i de lloguer assequible que fa que “la meitat dels penedesencs no poden adquirir o llogar un habitatge sense dedicar més del 30% dels seus ingressos”.  Les xifres que constaten aquesta situació sense anar més lluny assenyala el candidat:  “a les quatre capitals del Penedès hi ha 4.000 persones apuntades a la sol·licitud d’habitatge de protecció oficial , la demanda de lloguer és del 75% de les persones que cerquen habitatge i l'oferta és tan sols del 25%. Al Penedès hi ha uns 4.000 habitatges buits, la meitat a mans de grans tenidors. El preu del lloguer és semblant al de compra a 25 anys i superior al 30% dels ingressos familiars”.

El panorama penedesenc no difereix d’altres territoris del país i aquesta és la raó per la que els comuns remarquen que des del nou govern de la Generalitat cal desplegar una veritable política d’habitatge públic,” com a obligació pública de garantia d’un dret”.  La fins ara diputada a la comissió d’habitatge del Parlament i candidata per Barcelona, Susanna Segovia, ha assenyalat quins són els pilars i les eines que poden revertir de fons aquesta situació: “ Cal disposar d’un pressupost per a les polítiques públiques d’habitatge homologable a la mitjana de la Unió Europea (1,5% del PIB en lloc de l’insuficient 0,05% actual). Els països amb millors pràctiques d’habitatge dediquen entre un 1,5% i un 2% del PIB a habitatge mentre que aquí no s’arriba al 0,5%”.  En aquesta línia ha detallat que l’instrument per a fer-ho possible és dotar-se des de  la Generalitat d’una operador públic d’habitatge,  funció que encarregarien a l’INCASOL, com a nou operador públic d’habitatge.  Paral.lelament el govern ha de d’actuar per a mobilitzar el parc d’habitatge buit i actuar amb determinació pel que fa a sancionar als grans propietaris que no ofereixen habitatge social a famílies vulnerables i obligar els grans propietaris a posar habitatge de lloguer, i segons la candidata: “si arribat el cas, expropiar l’habitatge buit, com ja hem fet a Barcelona”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local