2022-2027

Sitges preveu aprovar el nou Pla Local d’Educació abans de l’estiu

Establirà i marcarà el full de ruta de les prioritats educatives de la vila dels propers 5 anys (2022-2027)

Sitges preveu aprovar el nou Pla Local d’Educació abans de l’estiu. Ajuntament de Sitges

Sitges preveu aprovar el nou Pla Local d’Educació abans de l’estiu. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament treballa des del mes d’octubre en l’elaboració del Pla Local d’Educació de Sitges, una eina de planificació educativa local per endreçar, definir i establir l’horitzó de les prioritats educatives per als propers 5 anys (2022-2027). El Pla, que reuneix diferents agents socioeducatius, permetrà tenir en compte les necessitats educatives de totes les edats. El procés d’elaboració del Pla consta de tres fases: diagnosi, disseny i aprovació.

El regidor d’Educació, David Martínez, explica que “des de l’Ajuntament de Sitges considerem fonamental disposar d’aquest Pla Local d’Educació consensuat amb tothom per afrontar els propers anys a través d’una societat educadora que cohesiona i integra des de diferents àmbits per aconseguir un projecte educatiu comú” i afegeix que “un pla d’Educació potencia indirectament el sentiment de pertinença. I això és fonamental”.

La primera fase va arrencar el 24 d’octubre i finalitzarà  aquest mes d’abril, amb l’objectiu d’obtenir la radiografia educativa de la vila a través de la recollida de dades de la població, els programes que intervenen en l’àmbit educatiu, projectes, activitats i recursos. Alhora, aquesta primera fase presentarà les línies d’acció a curt, mig i llarg termini. La segona sessió de treball, que s’ha dut a terme aquest dilluns, ha servit per recollir i compartir necessitats i propostes de millora. En aquesta primera fase s’han fet enquestes dirigides als centres educatius, les AFA’s-AMPA’s, a les entitats socials i culturals, a l’alumnat a partir de 4t de primària i a les famílies. Fins ara 268 alumnes i 250 famílies hi han participat mitjançant l’enviament de les enquestes.

La segona fase del Pla, del Disseny, començarà al mes de maig i servirà per definir els objectius. En aquesta part, també es vol promoure l’aprenentatge al llarg de la vida. 

La darrera fase del Pla és l’aprovació. L’objectiu és, segons el regidor “aprovar el Pla abans de l'estiu al Ple de l'Ajuntament”. Un cop aprovat pel ple, es farà un seguiment per avaluar i compartir les accions dutes a terme i incorporar noves propostes quan es detectin necessitats. 

El pla s’estructura en quatre eixos:

• Educació al llarg de la vida
• Ciutat educadora
• Governança i participació ciutadana
• Competències i corresponsabilitat educativa

L’elaboració del pla compta amb les aportacions dels representants dels partits polítics, les persones tècniques municipals i supramunicipals, representants dels centres educatius, del Consell Escolar Municipal, de les associacions de famílies i comunitat educativa (alumnes i famílies), de les associacions del tercer sector i empreses vinculades al municipi de l’àmbit socioeducatiu.

Després de tot el procés inicial es vol obtenir un pla dinàmic fruit del treball i l’esforç conjunt entre la regidoria d’Educació amb la comunitat educativa, els polítics i el teixit cultural i social de la vila.

El Pla Local d’Educació de Sitges compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local