LGTBIfòbia

Sitges s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

Durant l’acte central s’ha llegit el Manifest que enguany ha portat per lema ‘Els nostres cossos, les nostres vides, els nostres drets’ i s’ha realitzat la tradicional ofrena floral davant el monument contra l’homofòbia

Sitges s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia  . Ajuntament de Sitges

Sitges s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un any més, Sitges s’ha adherit a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia per reivindicar la diversitat sexual i de gènere. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la regidora de Drets Socials, Júlia Vigó; juntament amb regidores i regidors de l’Ajuntament de Sitges, han assistit aquest dimarts, 17 de maig, a l’acte commemoratiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, liderat per l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha estat l’encarregada de cloure l’acte i ho ha fet agraint a “totes les persones que any rere any venim aquí, al Triangle, perquè cal continuar lluitant i reivindicant els drets i llibertats” i ha remarcat la importància d’aprendre de les errades del passat.

L’Alcaldessa ha recordat unes paraules del 14 d’octubre del 2006 escrites pel periodista sitgetà, Vicenç Morando a L’Eco de Sitges, quan es va canviar d’ubicació el Triangle: “Qualsevol comunitat humana ha de ser capaç de revisar la seva història per crua que sigui, sense fer-se més mal del necessari. Només cal proposar-ho des de la sensibilitat i des del sentit comú”. 

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat Júlia Vigó, ha posat en valor la tasca de l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link i ha remarcat que “avui, fa poc més de trenta anys, que l’Organització Mundial de la Salut va desclassificar l’homosexualitat com a trastorn de la salut mental, una data que no podem oblidar. Som aquí davant d’aquest monument, per fer front a un episodi fosc de la nostra història local. I ha de formar part del passat, perquè al present i, sobretot, al futur no hi ha d’haver lloc per a la LGTBIQ+fòbia”.

El president de l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, Pedro Martín, ha reiterat que “tot i que en els darrers anys hem avançat en matèria de drets, la LGtBI-fòbia continua molt present als carrers d’arreu del món i en tots els àmbits de la vida quotidiana. Per això, ens unim avui aquí a Sitges per subratllar que cal seguir treballant per fer de la vila, un municipi lliure de discriminacions i LBTBI-fòbia”.

L’acte central de la jornada reivindicativa ha tingut lloc davant el monument contra l’homofòbia, al Passeig Marítim a l’altura de la Platja de l’Estanyol. En aquest acte institucional s’ha llegit el Manifest, que ha servit per recalcar la necessitat del col·lectiu de protegir i defensar els seus drets. Després del Manifest s’ha realitzat la tradicional ofrena floral davant el monument contra l’homofòbia.

El 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, serveix per recordar que aquest mateix dia del 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local