Nota de premsa

Sortida cultural La Barcelona de Pere Pruna

La sortida s’inscriu dins el programa d’activitats culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’itinerari, guiat per tècnics del Consorci i concebut per un grup de pintors amics i deixebles de l’artista, entre els que destaquen Alexandre Grimal, ànima de la idea, o Joan Abelló i Prat, President del Reial Cercle Artístic de Barcelona, va permetre a tots els assistents endinsar-se una mica més en el món apassionat i ple de contrastos de Pruna. L’organització va comptar en aquesta ocasió amb la col·laboració de l’Espai Pere Pruna, del districte Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona.

El recorregut s’inicià al Pla de la Seu de Barcelona, per anar tot seguit al carrer de la Palla, on va néixer l’artista i on va passar gran part de la seva vida. Precisament en la confluència d’aquest carrer amb el dels Banys Nous hi trobàrem el Bar El Portalón, on Pruna tenia la seva tertúlia, i on el van conèixer tot un grup de joves pintors que posteriorment li van retre diversos homenatges, com ara la instal·lació d’una placa commemorativa a la Plaça Reial, on durant molts anys va tenir el seu estudi, o una exposició de pintures dels seus membres l’abril de 2004, al Centre Cívic Pati Llimona i a l’Espai Pere Pruna.

Tot seguit ens adreçàrem a la Sala Parés, a la qual l’artista va exposar al llarg d’un lustre. Ens va rebre el Senyor Maragall, propietari de la sala, fill de Joan Anton Maragall, qui va ser marxant i amic de Pere Pruna. Ens va explicar amb detall la relació professional i personal d’ambdós personatges, amb dades, anècdotes i tot un seguit d’interessants notícies que enriquiren en gran mesura els coneixements dels assistents sobre la personalitat i tarannà de Pruna.

En sortir de la galeria ens atansàrem fins a la plaça del Pi i els seus voltants per arribar a la plaça Reial, escenari quotidià dels darrers anys de vida de l’artista. Allí veiérem la placa commemorativa abans esmentada, l’exterior del seu estudi (actualment seu del Pipa Club de Barcelona), el Bar Glaciar, on passà llargues estones, i la palmera que es trobava davant la seva finestra i que, segons el propi artista, inspirava i enfortia el seu esperit, fins el punt de voler adquirir-la a l’ajuntament de Barcelona.

Finalment ens desplaçàrem fins el carrer Ganduxer, on es pogué contemplar la decoració mural de la capella de l’antic convent de les Mares Reparadores, actualment reconvertit en Centre Cívic de Sarrià – Sant Gervasi Espai Pere Pruna. En aquest espai, i mercèsa les explicacions de Maite Esteve, exdirectora de l’equipament, encara vàrem poder enriquir-nos amb la descoberta d’una de les obres murals, tècnica que va desenvolupar en diverses ocasions, més importants de l’artista.

Tot plegat un itinerari ple de records, racons, novetats i petites sorpreses que ens permeté, a les 35 persones que vam prendre part, entendre un xic més el per què de l’obra i la personalitat d’aquest artista que tan lligat va estar a la nostra vila i que tan bé representa l’ideal de pintor mediterrani.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local