Finalitza la trobada de joves europeus YouTo a Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
10-08-2022 08:56
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Vilafranca del Penedès ha acollit del 29 de juliol al 5 d'agost, una cinquantena de joves d'entre 15 i 17 anys que han participat a la trobada de joves que s’organitza anualment en el marc de la xarxa de ciutats agermanades amb Bühl. En aquest cas, l’organització ha recaigut en l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
Els joves, procedents de set països europeus, han participat, a la trobada de joves YOUTO, Youth Together, que té com a finalitat tant el coneixement del territori d’acollida com el fet de poder compartir experiències amb joves europeus d’altres territoris.
A Vilafranca els participants han pogut visitar llocs emblemàtics com la Casa de la Festa Major o la seu dels Castellers de Vilafranca, participar en els assajos del Ball de Pastorets i de Gitanes o dels mateixos Castellers, així com conèixer bones pràctiques en el camp de la sostenibilitat mediambiental, que és un dels eixos temàtics principals de la trobada, mitjançant el projecte Vinyes per Calor, o recórrer el Camí del Vi acabant amb una visita a Bodegues Torres on van poder conèixer la viticultura regenerativa, entre d’altres. La trobada també ha permès la interacció entre els joves, explicar i conèixer els trets més característics de cadascuna de les ciutats i països participants a través de cuinar un plat típic, a través de la música o dels jocs tradicionals. Per la regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat, "la trobada ha estat molt intensa, pel ritme d'activitats proposades, però també per les vivències viscudes. Després de dos anys d'aturada per la Covid, els joves que hi han participat s'han mostrat molt agraïts per l'experiència, entusiasmats per tot el què han vist i compartit. Ha servit per apropar les diferents cultures i procedències, així com per mostrar tot el què tenim a Vilafranca i al Penedès (festa, cultura, patrimoni, paisatge vitivinícola, ...)”.
La trobada de joves d’aquest 2022 ha comptat amb el suport del programa europeu Erasmus+ i de la Diputació de Barcelona i hi han pres part joves d’Alemanya, Eslovènia, França, Itàlia, República de Moldàvia, República Txeca i de Vilafranca. És una de les oportunitats de què la ciutadania pot gaudir gràcies als vincles que s’estableixen amb motiu de les relacions bilaterals entre municipis europeus, en aquest cas gràcies a la xarxa de ciutats europees agermanades amb Bühl.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!