Participació ciutadana

Vilanova i la Geltrú inicia el procés de redacció del Pla Local de Seguretat

El pla marcarà els objectius i les accions a desenvolupar en els propers anys, en matèria de seguretat a la ciutat

Vilanova i la Geltrú inicia el procés de redacció del Pla Local de Seguretat. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú inicia el procés de redacció del Pla Local de Seguretat. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat el procés de redacció del Pla Local de Seguretat de la ciutat. Un document estratègic que ha de definir la situació actual, marcar els objectius i planificar les accions a desenvolupar en els propers anys.

Per tal de conèixer l'opinió de la ciutadania i de les entitats, aquest dijous s'ha celebrat una sessió de participació ciutadana per parlar de les principals problemàtiques de la nostra ciutat en relació a diversos àmbits: seguretat ciutadana, trànsit, espectacles/oci i esport, emergències i protecció civil, educació i sensibilització, àmbit residencial, seguretat urbanística o policia de proximitat.

L'objectiu del taller participatiu és obtenir una fotografia de la realitat de la ciutat respecte la seguretat per incloure-la en la diagnosi, que és la primera part d'aquest futur Pla Local de Seguretat. A més d'abordar les principals problemàtiques que es detecten, s'abordarà com des de les entitats i el teixit associatiu es pot col·laborar en la seguretat del municipi.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Blanca Albà, ha explicat que la redacció del Pla Local de Seguretat ha de servir per tenir una diagnosi actual de la ciutat, definir els objectius i planificar les accions que cal fer per poder-los assolir. "És un pla que volem sigui molt participatiu i transversal, i que tingui molt en compte la perspectiva de gènere en les polítiques de seguretat d'aquesta ciutat"

El pla compta amb quatre fases. La primera, ja finalitzada, era l'anàlisi inicial de la situació a partir de totes les dades de què es disposen. Actualment, s'ha entrat en la fase de diagnosi, que consisteix en reunions i trobades a tots els nivells. Un cop acabada i amb les conclusions a la mà es farà el disseny i l'elaboració dels objectius i les accions i, finalment, s'arribarà a la darrera fase, que correspon a la seva aprovació "Ara estem en aquesta fase de diagnosi que ens permetrà disposar d'una radiografia completa. Per nosaltres és molt important que el Pla Local de Seguretat estigui fet des d'una perspectiva de gènere" La regidora ha continuat dient que "després ens haurem de plantejar quines són les prioritats en matèria de seguretat, els objectius a assolir i les accions per arribar".

El Pla Local de Seguretat té també com a objectius analitzar totes les dades estadístiques disponibles, conèixer la percepció de seguretat d'entitats i ciutadania, i elaborar un full de ruta amb accions de prevenció, sensibilització i actuació.

*La Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, estableix la redacció d'un pla general de seguretat per al conjunt del territori català, i també la necessitat de que es disposi de plans locals de seguretat, ajustats a les realitats municipals*

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local