Curs 2023/24

Educació reformarà l’escola Jaume Balmes de Sant Martí Sarroca

Sònia Jansà va presentar l’avantprojecte públicament dilluns passat

Educació reformarà l’escola Jaume Balmes de Sant Martí Sarroca. Ajt Sant Martí Sarroca

Educació reformarà l’escola Jaume Balmes de Sant Martí Sarroca. Ajt Sant Martí Sarroca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidora d’Educació i actual Alcaldessa Accidental, Sònia Jansà, es va reunir dijous passat amb el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, per presentar-li l’avantprojecte de la reforma de l’escola Jaume Balmes i aconseguir el seu compromís d’ampliar i millorar l’escola, una petició reivindicada des de fa molts anys.

Dilluns passat, Sònia Jansà va explicar públicament aquest avantprojecte i els acords aconseguits. El primer que va destacar va ser la pressió conjunta que s’havia fet entre l’Ajuntament, l’equip directiu i l’AMPA Jaume Balmes perquè les demandes fossin escoltades i que totes les parts se n’havien de felicitar. Les tres parts van elaborar una memòria de mancances de l’edifici. L’Ajuntament va aconseguir una subvenció de la Diputació de Barcelona per dissenyar l’avantprojecte de la reforma. Per poder-hi actuar, la Generalitat demana una cessió de terrenys, que s’ha demorat perquè la finca no estava ben descrita i inscrita al Registre de la Propietat. Al Ple Municipal de la setmana passada es van solucionar els límits i, quan el terreny estigui correctament registrat, la Generalitat podrà començar els tràmits de les obres. Perquè aquestes no s’endarrereixin, l’Ajuntament firmarà un conveni amb el Departament d’Educació per accelerar l’inici d’aquestes obres. Es preveu que durin dos anys, sense que s’hagin d’aturar les classes.

L’avantprojecte de reforma

A la reunió pública de dilluns, l’arquitecte municipal va exposar els trets bàsics de la reforma. L’avantprojecte presentat és de màxims, això vol dir que, tot i que la reforma i ampliació ja són segures, potser no s’acceptaran totes les peticions. La idea presentada és que hi hagi dues línies per curs, això suposaria tenir 6 aules d’infantil i 12 de primària. Per a les d’infantil es construirà una zona nova, mentre que les de primària ocuparan el primer pis de l’edifici actual i de l’edifici que es construirà on ara hi ha les classes d’infantil. També en aquesta darrera zona es traslladarà el menjador, situant-lo més a prop del carrer i fent-lo més ampli. A la planta baixa de l’edifici actual hi aniran les aules de serveis (informàtica, música...) així com els despatxos de l’equip directiu i de l’AMPA.

Altres aspectes importants de l’avantprojecte és la construcció d’un ascensor i tres escales (per millorar les sortides d’emergència), la reforma dels lavabos, que hi hagi accessibilitat a tots els racons, crear una sala polivalent amb escenari, etc.

El Departament d’Educació ha considerat necessari mantenir els dos accessos al recinte (pel carrer Verge de Montserrat i per la Zona Esportiva) per evitar l’acumulació de gent.

Una altra aportació del Departament és el plantejament d’un procés participatiu entre claustre, equip directiu, famílies i AMPA per copsar prioritats quan s’hagi de valorar què és pot fer i què no d’aquest avantprojecte.

Aquesta reforma suposa una consecució històrica, que s’arrossegava des de feia dècades i que s’havia anat demorant, per crisis econòmiques, perquè el Departament va donar prioritat a l’edificació de l’Institut, perquè considerava que hi havia municipis amb més mancances, etc. La insistència ha permès desencallar-ho.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local