Ca la Flama

Mediona celebra el primer cap de setmana de l’orgull LGTBIQ+

L’associació de joves municipal “Ca la Flama” ha organitzat un programa amb activitats per totes les edats per tal de visibilitzar el col·lectiu en l’àmbit rural

Imatge dels actors i el director de l’obra de teatre Vanité que es va representar aquest diumenge a Sant Joan de Mediona en motiu del cap de setmana L

Imatge dels actors i el director de l’obra de teatre Vanité que es va representar aquest diumenge a Sant Joan de Mediona en motiu del cap de setmana L

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'associació de joves "Ca la Flama" ha celebrat el primer cap de setmana de l'orgull LGTBIQ+ a Sant Joan de Mediona amb la col·laboració de l'ajuntament i la Diputació de Barcelona. La festivitat es va dur a terme el cap de setmana del 8 i el 9 de juliol amb activitats per totes les edats.

La iniciativa va sorgir de la voluntat per "reivindicar la presència d'aquest col·lectiu més enllà de les grans ciutats, concretament en els pobles de l'àmbit rural", ens explicava Noelia Batet, membre de l'organització "Ca la Flama". Batet també ens va mostrar el seu interès per convertir aquesta celebració en "una data present en el nostre calendari cada any".

La festivitat es va iniciar amb una actuació de la colla castellera i de les gitanes de Mediona que van desplegar la bandera LGTBIQ+ i els seus colors durant les actuacions. Altres entitats com el teatre municipal també van col·laborar amb la representació de l'obra "Vanité", molt relacionada amb la reivindicació del col·lectiu. Una altra actuació que es va programar era l'espectacle amb la drag queen Alma Afrodita i el drag king Crack de Sant Boi i Capitano Barbaconyo després del sopar popular.

També hi havien activitats manuals més enfocades als infants com el taller de pancartes i banderoles per decorar la carrossa que va desfilar durant la rua de l'orgull, ja que un dels altres objectius de "Ca la Flama" era donar a conèixer aquest col·lectiu als més petits: "volem que vegin que hi ha moltíssima diversitat i que hi ha tants tipus d'orientació com de persones que hi pugui haver", afirmava Batet.

L'associació de joves del municipi es mostra satisfeta amb el suport rebut per part de l'Ajuntament de Mediona, el qual els va permetre col·locar plaques sota el nom de cada nucli urbà on es pot llegir "Municipi lliure de tota mena de violència". D'aquesta manera també volen fer referència a la violència de gènere i "així englobar tot el que es pateix i tothom qui ho pateix".

Finalment, Batet ens va recordar que l'objectiu en visió de futur és millorar la festivitat cada any ampliant l'oferta d'activitats, així com incloure la participació d'altres poblacions i nuclis propers o de la mateixa comarca.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local