Dues alumnes de l’institut Eugeni d’Ors reben el Premi Extraordinari de Batxillerat de la Generalitat. EIX
Redacció |
Vilafranca del Penedès
30-07-2023 09:56
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Dues alumnes de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès, Anastasiya Syurzhyk Revo i Carlota Trisant Gabàs, de 2n de batxillerat, han estat guardonades amb el Premi Extraordinari de Batxillerat que convoca el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquesta distinció és un gran estímul per als alumnes i constitueix el reconeixement oficial dels mèrits d’aquells estudiants que demostren una preparació especial. Són també una mostra de la constància i el compromís pel treball compartit entre estudiant, professors i família. Aquestes dues alumnes han obtingut, també, la matrícula d’honor en el Batxillerat.
L’Anastasiya Syurzhyk cursarà el grau de Bioquímica a la UAB i la Carlota Trisant estudiarà el grau de Relacions Internacionals en anglès i català també a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Premi Extraordinari de Batxillerat
Aquest guardó proporciona, a més del reconeixement a l’expedient acadèmic, diversos avantatges i bonificacions, com:
-L'exempció de les taxes universitàries per al primer curs (d'acord amb el decret que cada any fixa els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya);
-Un curs gratuït en una Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Catalunya;
-L'estada en un centre de recerca o institució relacionada amb el camp d'interès dels alumnes;
-La possibilitat de participar en els Premis Nacionals de Batxillerat.
Es pot atorgar un premi per cada 1.000 alumnes matriculats en el segon curs de batxillerat. El requisit que es demana és aconseguir una puntuació mínima de 34 punts sobre els 40 possibles. Poden optar al Premi els alumnes que compleixin els requisits següents:
-Haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat.
-Haver finalitzat els ensenyaments de batxillerat a Catalunya en el curs 2022-2023.
-Tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75.
La prova, que es va celebrar a Barcelona el passat 28 de juny, va constar de tres exàmens: comentari crític, llengua estrangera (anglès) i un d’una matèria de la modalitat cursada per l’alumnat. Pel que fa a l’Anastasiya, la matèria de modalitat escollida va ser Química, i pel que fa a la Carlota, la matèria de modalitat va ser Funcionament de l’Empresa.
Altres premis durant el curs 2022-23 per alumnes del centre
Aquest curs 2022-2023 diverses alumnes de segon de batxillerat de l’Institut Eugeni d’Ors han estat guardonades amb destacats premis per part de diverses universitats i administracions pels seus treballs de recerca:
-Premi Consell Comarcal de l’Alt Penedès: en la modalitat humanística, primer premi pel TREC "Vilafranca a través de la literatura. Un espai escrit per descobrir " de la Laia Sonet i, en l' artística, "Natura i dansa. Estudi de la dansa en animals i en humans ", de la Carlota Trisant.
-Premi UManresa, Fundació universitària del Bages, en la modalitat d'Educació, primer premi pel treball de recerca "Una escola diferent. Creació d’un projecte divulgatiu per donar a conèixer les aules hospitalàries” de la Gal·la Chacón.
-Premi Universitat de Vic: la Carlota Trisant es va emportar el Primer Premi ex aequo UVic de Recerca de Batxillerat pel seu treball de recerca, "Natura i dansa. Estudi de la dansa en animals i en humans " ,
-Premi UPF Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, que atorga la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Ernest Lluch, la Clàudia Bonet va rebre un accèssit pel seu treball de recerca "Memòria, Història i Ensenyament".
-Premis UB-Santander, convocat per la Universitat de Barcelona, la Clara Vilella es va emportar un accèssit pel seu treball de recerca “Els sons de la personalitat: estudi relacional entre la música i la personalitat”.
-20è Premi ARGÓ de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Clara Vilella es va emportar un accèssit pel seu treball de recerca “Els sons de la personalitat: estudi relacional entre la música i la personalitat”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!