Balanç de criminalitat

El Prat de Llobregat, Barcelona i Sitges, les ciutats catalanes amb l’índex de criminalitat més alt

Municipis de la Costa Central, àrea metropolitana, Costa Daurada i capitals de demarcació lideren la ràtio de delictes

El Prat de Llobregat, Barcelona i Sitges, les ciutats catalanes amb l’índex de criminalitat més alt. ACN

El Prat de Llobregat, Barcelona i Sitges, les ciutats catalanes amb l’índex de criminalitat més alt. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Prat de Llobregat, Barcelona i Sitges han estat les tres ciutats catalanes de més de 20.000 habitants amb l’índex de criminalitat més alt en el primer semestre de l’any, segons càlculs de l’ACN amb dades del balanç de criminalitat que publica el Ministeri d’Interior que reuneix informació dels Mossos d’Esquadra i de la resta de policies. El municipi que acull l’aeroport del Prat suma 64 delictes per cada 1.000 persones, la xifra més alta del país, per davant de la capital catalana, amb 54, i la localitat del Garraf, amb 52. Sant Adrià de Besòs ocupa el quart lloc amb 47 delictes. En conjunt, les ciutats de la Costa Central, l’àrea metropolitana de Barcelona, la Costa Daurada i les capitals de demarcació lideren la ràtio.

El Prat de Llobregat va sumar 4.184 delictes entre gener i juny, un increment del 14,7% respecte al mateix període del 2022, tot i que des de l'Ajuntament s'insiteix a recorda que les dades del Ministeri alteren totalment la realitat del Prat i que fa temps que demanen que es disgreguin les dades relacionades amb l'aeroport, pel que passen milions de persones, hi ha tants fets delictius com a tota la ciutat del Prat. La capital del país en va registrar 89.792 (un 14,8% més) i Sitges, 1.633 (un 22,8% més). Salou, Figueres, el Vendrell, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac i Esplugues de Llobregat tanquen el rànquing dels deu municipis de més de 20.000 habitants amb una taxa més alta de criminalitat. Salt, Girona, Tarragona i Lleida també se situen a la part alta de l’índex.

 


En canvi, municipis del Maresme, el nord del Baix Llobregat, el Vallès Occidental o Osona registren les ràtios més baixes. Manlleu (8,5), Castellar del Vallès (8,8), Olesa de Montserrat (9,9), Sant Andreu de la Barca (9,9) i Esparreguera (10,6) són els que ocupen la cua del rànquing de criminalitat.

Entre les localitats de més de 100.000 habitants, Terrassa, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet tenen índexs al voltant de 20 delictes per cada 1.000 habitants, uns valors sensiblement inferiors que Reus (25), Badalona (30), Mataró (31) o les tres capitals de demarcació fora de l’àrea metropolitana (al voltant de 33). L’Hospitalet de Llobregat en suma 38 i Barcelona, 54.

L’increment de criminalitat del primer semestre del 2023 respecte al mateix període del 2022 és especialment significatiu a Amposta, amb un 36,2% més de fets, la xifra més alta del país. A Palafrugell (34,5%), el Vendrell (26,7%) i Sitges (22,8%) els percentatges també superen el 20%. A l’altre extrem de la balança, les dades situen Sant Quirze del Vallès com el municipi on els delictes han baixat més, amb un 15,2%, seguit de Ripollet (-13,3%), Premià de Mar (-10,7%) i Banyoles (-10,6%). 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local