La dissenyadora gràfica cubellenca Xuria García Ruiz guanya el 4r concurs de cartells del 25N. EIX
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
07-11-2023 18:49
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La dissenyadora gràfica cubellenca Xuria García Ruiz ha guanyat el quart concurs de disseny del cartell per a la campanya de sensibilització del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que convoca anualment el Consell Comarcal del Garraf. La convocatòria estava adreçada a dones empadronades als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, sense límit d’edat. Enguany la temàtica del cartell havia d’estar relacionada amb la campanya “25 N. Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones: violència sexual, s’ha acabat!” i havia de recollir la temàtica de prevenció de violències masclistes en l’àmbit sexual.
El jurat està conformat pel conseller president de l’àrea de Serveis a les Persones, Albert Bonet; la consellera de delegada d'Igualtat, Feminisme i LGTBI, Rosalía Márquez Rasero; així com professionals de diferents àrees del Consell Comarcal del Garraf. També hi ha participat com a jurat la il·lustradora i dissenyadora Irene Garzie, tècnica superior en Arts plàstiques, amb amplia experiència en cartellisme i murals, dibuix i pintura.
En la convocatòria d’enguany ha augmentat significativament la participació, s’hi han presentat 10 obres, realitzades per sis dones de Cubelles, Canyelles i Olivella. El jurat ha valorat l’adequació al tema proposat, la realització tècnica, l’impacte visual i la manera de transmetre el missatge. La suma de les puntuacions del jurat per cada obra ha donat com a guanyadora l’obra de Xuria García Ruiz. El premi està dotat de 400 €.
Com en anys anteriors, el cartell guanyador es farà servir com a imatge de la programació d’activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.
Aquest concurs s’emmarca dins les línies estratègiques d’acció contra la violència masclista i de reconeixement del lideratge i la participació de les dones, del Pla de polítiques de dones del Consell Comarcal del Garraf. Aquesta iniciativa també forma part del treball conjunt amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, en el marc de la Comissió per a la igualtat.
Programació d’activitats
El dimecres 22 de novembre es presentarà el Protocol comarcal d’abordatge integral de les violències masclistes, una eina per treballar en la prevenció i la reparació integral de les violències masclistes, amb la finalitat d’incidir en el treball en equip i augmentar la coordinació, cooperació i complicitat entre tots els serveis i professionals implicats. També té l’objectiu d’ordenar la xarxa de treball que atén les dones que pateixen violència i els seus fills i filles, millorar la prevenció, detecció, intervenció i la recuperació. És el resultat d’un treball en xarxa i un procés participatiu i consensuat que estableix un model d’intervenció en casos de violència masclista i un circuit d’actuació.
L’elaboració d’aquest protocol ha comptat amb la participació del Consell Comarcal del Garraf, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Cubelles, l’Ajuntament de Canyelles, l’Ajuntament d’Olivella, la Subdirecció de gestió de serveis i recursos d’atenció a les violències masclistes i el Servei d’intervenció Especialitzada del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya; el Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç del Garraf; el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf; el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CASD) gestionat per les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús; el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) gestionat per l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu; els Centres d’atenció primària de la comarca, el Servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva i l’Equip d’atenció pediàtrica territorial del Garraf de l’Institut Català de la Salut; el Centre de Salut Mental per Adults (CSMA) gestionat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu – SJD Xarxa de Salut Mental; l’Oficina de Treball de Vilanova i la Geltrú del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya; l’Equip d’assessorament pedagògic Garraf del Departament d’educació i els Mossos d’Esquadra del Garraf del Departament d’Interior.
La presentació del protocol es realitzarà a la seu del Consell Comarcal del Garraf de la Masia d’en Cabanyes a les 10 h. Aquest mateix dia a les 11:30 h, s’oferirà una formació per a professionals sobre la Diligència deguda, el nou concepte que obliga a les institucions i als poders públics a intervenir correctament per garantir els drets de les dones i del seu entorn proper. La formació anirà a càrrec de l’Associació Dones Juristes.
Les activitats continuen el dissabte 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, també a la Masia d’en Cabanyes. L’acte s’iniciarà a les 9:45 h amb la lectura del manifest i continuarà amb una conferència sobre la identificació de les violències sexuals a càrrec de Carla Vall, advocada penalista i criminòloga vilanovina, experta en drets humans i en l'abordatge i prevenció de violències masclistes.
Aquest dia també es faran dos tallers simultanis: un sobre el mètode de ball Kinesan, per treballar l'empoderament a través de la dansa, a càrrec de Thérèse Lorenzo, i un altre sobre les noves masculinitats, a càrrec de l’entitat Grup Atra Vermut. Al final del matí s’oferirà un vermut als jardins.
Totes les activitats són gratuïtes però cal fer inscripció prèvia al whatsapp 663 24 71 67. Es disposarà de servei de monitoratge per a infants.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!