Llei antitabac

La ministra de Sanitat aposta per prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants

Mónica García diu que hi ha consens entre la població i que a ningú se li acudiria tornar enrere en les restriccions

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La nova ministra de Sanitat, Mónica García, té la intenció de reprendre el pla antitabac que es va quedar en un calaix amb la seva predecessora, Carolina Darias i vol limitar i regular l'ús dels vapejadors. La intenció de Sanitat és prohibir els vapejadors d'un sol ús i ampliar les zones lliures de fum a les terrasses de bars i restaurants. En una entrevista a la SER, García diu que vol protegir no només els menors sinó també els fumadors passius. “Més enllà de les mesures concretes que algunes comunitats han posat en marxa, cal fer extensiu aquest sentir espanyol i europeu que les generacions següents vinguin sense aquests hàbits tabàquics”.

Així, en referència a la prohibició de fumar a les terrasses de bars i restaurants, ha recordat que algunes comunitats ja ho estan fent i assegura que el 76% de la població hi està d’acord. “Si ens remuntem a la primera llei del tabac va ser polèmica i ningú se li acudeix a dia d'avui pensar que els espais lliures de fum són un error, són un encert i els ampliarem”, assegura.

Sobre els vapejadors, explica que, d'acord amb Europa, caldrà regular-los d'acord amb la regulació del tabac. “A la UE molt dels temes que aquí semblen polèmics estan més que assumits”. A més, creu que s’ha de ser més restrictius amb els vapejadors d’un sol ús pel seu impacte ambiental.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local