Abandonament escolar

Vilafranca reedita el projecte Orienta’t per apropar el teixit empresarial als centres educatius

L’orientació és una de les eines de prevenció clau per reduir l’abandonament escolar prematur dels joves

Vilafranca reedita el projecte Orienta’t per apropar el teixit empresarial als centres educatius. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca reedita el projecte Orienta’t per apropar el teixit empresarial als centres educatius. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès presenta la segona edició del programa Orienta’t, un recurs que va néixer l’any 2023 amb la finalitat d’aglutinar les activitats d’orientació acadèmica i professional sorgides en el projecte Xcelence, Empreses Que Inspiren, de la mà de les fundacions Bertelsmann i Empieza por Educar i en el marc de la Taula de la Formació Professionalitzadora.

Després de tres anys d’impuls i col·laboració amb les fundacions Bertelsmann i Empieza por Educar, l’Ajuntament de Vilafranca continua apostant per ser una ciutat orientadora amb la finalitat d’orientar als joves en la tria de les seves trajectòries educatives i professionals. L’orientació és una de les eines de prevenció clau per reduir l’abandonament escolar prematur dels joves. La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Romeu, acompanyada de l’orientadora de l’institut Milà i Fontanals, Pepi Lucas, han valorat el programa com “una guia per ajudar els i les joves a descobrir la seva vocació”. És vital que els joves descobreixin els seus interessos professionals i puguin preguntar-se: què m’agrada fer?, en quin moment estic?, com soc?, i què ser fer? La regidora Gemma Romeu assenyala “la col·laboració entre el teixit empresarial i l’educatiu com a clau per construir un futur prometedor”.

Orienta’t 2024

A l’edició d’enguany hi participaran un total de 800 alumnes que estan cursant 3r o 4t d’ESO en centres educatius de Vilafranca. Les activitats es realitzaran durant aquest segon trimestre, abans del període de preinscripció, i es podrà escollir entre un ventall de 50 accions orientadores, entre les quals visites a empreses i/o institucions, xerrades de professionals, tallers relacionats amb els valors d’emprendre i xerrades informatives sobre les opcions un cop finalitzada l’ESO. Són els centres, a través dels seu personal d’orientació, que organitza la participació de l’alumnat en cadascuna de les activitats, en funció dels seus interessos. En aquesta segona edició del programa hi participen 7 empreses de Vilafranca del Penedès.

Com a novetat aquest any, l’oferta d’activitats orientadores es gestionen amb la plataforma Empreses Que Inspiren. Aquesta plataforma ha estat creada per la Fundació Bertelsmann i promoguda per l’Ajuntament de Vilafranca. L’objectiu d’aquesta plataforma és fer matx entre els centres educatius i empreses. El funcionament és senzill i àgil. Consisteix que els Coordinadors/es d’Estratègies Academicoprofessionals (CEAPs) dels centres educatius i les empreses col·laboradores es registrin a la plataforma. Un cop registrats, l’empresa publica les activitat que ofereix (visites, xerrades, etc.) i els CEAPs dels centres les sol·liciten fent un matx. L’orientadora de l’institut Milà i Fontanals, Pepi Lucas, ha afegit que aquesta és una eina molt útil “perquè és molt positiva la gestió directa per combinar les activitats i ajustar-les al calendari d’activitats del centre”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local