Curs 2024/25

La Fira Zona E torna el 6 i el 7 de març amb l'oferta formativa d'ensenyaments postobligatoris del Garraf

Pensada per a joves i les seves famílies, persones interessades en formar-se i professionals del món educatiu i laboral, es farà a la plaça del mercat de Vilanova

La Fira Zona E torna el 6 i el 7 de març amb l'oferta formativa d'ensenyaments postobligatoris del Garraf. Ajuntament de Vilanova

La Fira Zona E torna el 6 i el 7 de març amb l'oferta formativa d'ensenyaments postobligatoris del Garraf. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La 14a edició de la fira Zona E se celebrarà els dies 6 i 7 de març a la plaça de Soler i Carbonell per oferir un espai als centres educatius de la comarca perquè puguin mostrar la seva oferta formativa a joves, famílies i persones interessades en les diverses opcions d'ensenyaments postobligatoris i professionals del món educatiu i laboral.

Organitzada des de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), la Fira Zona Educativa aplega l'oferta del Garraf en batxillerats, cicles formatius, programes de qualificació professional inicial, formació ocupacional, estudis universitaris, d'idiomes, de música, ensenyaments artístics d'arts plàstiques i disseny, així com formació contínua al llarg de la vida.

L'accés a la Fira Zona E és obert i gratuït al públic, en el següent horari: dimecres 6 de de 9 a 14 h i de 16.30 a 19 h, i dijous 7 de 9 a 14 h. S'ofereix als centres educatius, entitats i col·lectius de joves la possibilitat de concertar visita al recinte firal per al seu alumnat. Hores d'ara ja hi ha 1.400 persones inscrites de diferents centres del Garraf i del Baix Penedès.

Expositors Zona E 2024

Entre els 26 expositors d'enguany, destaquen com a novetats l'Institut Obert de Catalunya, el Centre de Noves Oportunitats, i l'Oficina de Treball de Vilanova i la Geltrú. També hi haurà els instituts i centres de secundària de Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes o Cunit, els ajuntaments, el Consell Comarcal, l'Escola Municipal d'Art i Disseny, l'institut d'FP d'enoturisme de Catalunya, l'Escola de Formació Aeronàutica, el campus UPC de Vilanova i la Geltrú, l'Escola Oficial d'Idiomes del Garraf, el servei de treball de l'IMET, l'escola d'adults Teresa Mañé, i els programes de formació i inserció.

Punt d'informació i orientació

L'espai comptarà amb un Punt d'informació i orientació personalitzada per tal de donar resposta al jovent i les famílies, tant pel que fa a qüestions generals com a consultes i dubtes més específics. Les persones interessades seran ateses per un grup de professionals de l'Oficina Jove Garraf.

Un cop finalitzada la fira, el Punt d'Informació i Orientació seguirà actiu en aquest enllaç, des d'on es pot accedir també a informació sobre les dates de preinscripció per al curs 2024-25 (el Departament d'Educació de moment no ha publicat les dates de preinscripció dels estudis postobligatoris), així com les dates de jornades de portes obertes dels centres (també pendents de publicar).

Mostra d'activitats

Al llarg des dos dies de funcionament del recinte firal, diferents centres participants realitzaran demostracions, actuacions i activitats representatives de l'oferta formativa que ofereixen. Així, s'hi podrà veure activitats de perruqueria, estètica, jardineria, hostaleria, atenció a la dependència,..

Format virtual de la Fira

La Fira manté també el seu format virtual, que va néixer durant la pandèmia, per a les persones que no puguin anar a visitar la fira els dies 6 i 7 de març o que no hagin pogut resoldre els seus dubtes.

S'hi pot conèixer més a fons l'oferta formativa que s'ofereix al Garraf, demanar orientació, conèixer les dates de preinscripció i les jornades de portes obertes.

Zona E plus : xerrades, tallers, tastets, sessions informatives

La regidora d'Educació, Rosalía Màrquez, ha destacat una de les novetats d'enguany, l'espai “Zona E plus”, pensat per a alumnat més enllà de l'ESO: “Amb l'objectiu d'apropar a l'alumnat els estudis que es poden seguir fent després del batxillerat o d'un cicle formatiu de grau mig, s'ha creat una programació de xerrades, tastets, tallers o visites, que s'aniran fent al llarg dels mesos de març i abril per a aquest alumnat més gran”. L'objectiu és que coneguin els estudis postbatxillerat que s'ofereixen a la ciutat, com cicles formatius de grau superior, estudis universitaris, formació aeronàutica o idiomes.

Dins d'aquest espai, l'Institut Lluch i Rafecas ha organitzat la seva 1a Setmana de la FP, amb l'objectiu de difondre i promocionar els estudis de formació professional que imparteix el centre. Diferents professionals i representants del món de l'empresa impartiran xerrades i conferències adreçades als alumnes de cicles formatius, basades en la seva experiència i coneixement dels respectius sectors.

També hi haurà xerrades com l'esperada “I després de l'ESO, què?”, on s'explica els diferents itineraris postobligatoris, fent incís en l'oferta concreta de la comarca del Garraf. Serà el dimarts 5 de març a les 17.30 h a l'IMET, amb places limitades i inscripció prèvia.

Una altra de les xerrades ja confirmades és “L'escenari actual de l'ensenyament de les matemàtiques” el mateix dia 5, a la sala d'sctes de l'edifici A del Campus UPC Vilanova.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local