Sequera

Les llars d’infants municipals de Sant Pere de Ribes implementen noves mesures contra el desaprofitament de l’aigua

L’objectiu és contribuir a pal·liar els efectes de la sequera i a sensibilitzar la comunitat educativa

Les llars d’infants municipals de Sant Pere de Ribes implementen noves mesures contra el desaprofitament de l’aigua. Ajt Sant Pere de Ribes

Les llars d’infants municipals de Sant Pere de Ribes implementen noves mesures contra el desaprofitament de l’aigua. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les llars d’infants municipals El Cargol i l’Espígol de Sant Pere de Ribes han implementat noves mesures per minimitzar el desaprofitament de l’aigua tenint en compte la situació actual d’emergència per sequera declarada a inicis d’aquest mes de febrer a través de la Resolució ACC/220/2024. Unes mesures que s’han tractat a la reunió que han mantingut aquestes llars amb la Comissió Mediambiental, un òrgan integrat per tots els centres coordinats per l’entitat que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya. Aquesta Comissió ha plantejat múltiples mesures per tal de reduir el malbaratament de l’aigua a les escoles i, en conseqüència, donar visibilitat a la necessitat de garantir l’abastament d’aigua potable i de reduir-ne el consum no essencial.

Algunes de les propostes sorgides de la Comissió Mediambiental, de la qual les llars El Cargol i l’Espígol, gestionades per Cavall de Cartró, en formen part, són:

Instal·lar dispositius d'estalvi a les aixetes, dutxes i vàters, com ara reductors de cabal i airejadors.
Posar brides a les aixetes a pressió per reduir l’estona de raig.
Aprofitar l’aigua sobrant dels gots i gerres.
Instal·lar mecanismes de recollida d’aigua de pluja.
Optimitzar el rentat de la roba, la vaixella i els estris de cuina, utilitzant rentadores i rentavaixelles plenes i evitant deixar l'aixeta oberta.
Plantar espècies autòctones i resistents a la sequera.
Fomentar la recollida i l'aprofitament de l'aigua de pluja i de condensació per a usos no potables, com ara el reg.
Informar i comunicar a la resta de la comunitat educativa de les accions realitzades i els beneficis obtinguts, així com realitzar recomanacions i sensibilitzar en bones pràctiques per a seguir estalviant i cuidant l'aigua i el medi ambient.

En aquest context, la tècnica de Qualitat i Medi Ambient de Cavall de Cartró, Montse Sagués, ha explicat que les llars d’infants municipals han de prendre consciència de “la importància de l'estalvi i l'ús responsable de l'aigua, tant per a la seva pròpia activitat com per a l'educació ambiental de tota la comunitat educativa: infants, famílies, personal docent i no docent”.

A través d'aquestes iniciatives, els centres educatius poden ser un catalitzador per construir una cultura de sostenibilitat, educant les generacions futures sobre la importància de preservar els recursos hídrics en temps d'emergència per sequera. L'aigua és un recurs escàs i vital que, segons comparteixen des de El Cargol i l’Espígol, cal preservar entre tots i totes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local