Consorci Sanitari

L'hospital de Sant Camil realitza la primera cesària assistida per la mare

Aquesta tècnica consisteix en oferir a la mare una participació activa durant la cesària en el naixement del seu nadó amb totes les garanties de seguretat

L'hospital de Sant Camil realitza la primera cesària assistida per la mare. CSAPG

L'hospital de Sant Camil realitza la primera cesària assistida per la mare. CSAPG

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) ha realitzat la primera cesària assistida per la mare. Aquesta tècnica consisteix en oferir a la mare una participació activa durant la cesària en el naixement del seu nadó, amb totes les garanties de seguretat. La cesària va tenir lloc el passat 27 de març a l’Hospital Residència Sant Camil. La Celia estava embarassada de 38.6 setmanes i tenia una cesària programada. A les 13:17 va donar a llum a l’Einar, el seu segon fill. El Daniel, el pare, també va estar present durant tot el procés.

Aquest fet comporta un avenç en el treball que impulsa el Servei de Ginecologia i Obstetrícia del CSAPG per oferir una assistència de qualitat centrada en una atenció respectada i humanitzada, amb l’objectiu d’afavorir la satisfacció de les gestants perquè gaudeixin d’un moment tant important com és el naixement del seu nadó.

Una cesària assistida per la mare és una intervenció quirúrgica que permet el naixement d’un nadó a través de l’abdomen de la gestant en la qual la mare participa activament durant el procés, amb totes les garanties de seguretat.

Durant la cesària, la mare i l’acompanyant poden veure la intervenció. En el moment del naixement, la mare és l’encarregada d’agafar el seu nadó, fer el pell amb pell i, posteriorment, tallar el cordó umbilical, si així ho desitja.

Aquesta tècnica no es pot dur a terme en totes les cesàries. La condició principal és que ha de ser una cesària programada, ja que la mare ha de seguir la mateixa preparació que el professional sanitari abans de la intervenció per garantir un entorn net i estèril, sense risc d’infecció.

En cas que la mare vulgui assistir la cesària, s’haurà d’informar prèviament al personal mèdic per fer una valoració.

Humanització del part

Una cesària assistida per la mare pot disminuir el nivell d’angoixa que en algunes ocasions es té en aquest tipus d’intervencions, ja que tant la mare com l’acompanyant són partícips durant tot el procediment. Un altre benefici que proporciona és que facilita el contacte pell amb pell amb la mare, fet que ajuda al nadó a regular temperatura, glicèmies i disminuir l’estrès que li pot produir el naixement.

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia del CSAPG segueix treballant per proporcionar una atenció humanitzada i una atmosfera tranquil·la, càlida i segura en que la dona es senti acompanyada i protegida durant tot el procés de part. Aquesta nova tècnica es suma a d’altres que ja s’han impulsat amb l’objectiu d’humanitzar el procés de part, com són les cesàries amb acompanyament, l’ús de l’aromateràpia, les impressions de placenta i les visites pediàtriques dins de l’habitació, entre d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local