Atenció primària

Els CAP comencen a prescriure sensors per controlar de forma contínua la glucèmia en persones amb diabetis tipus 2

L'aparell s'implanta al teixit subcutani i les dades es poden consultar en una aplicació mòbil

Els CAP comencen a prescriure sensors per controlar de forma contínua la glucèmia en persones amb diabetis tipus 2. ACN

Els CAP comencen a prescriure sensors per controlar de forma contínua la glucèmia en persones amb diabetis tipus 2. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) han començat a prescriure sensors de monitoratge continu de glucèmia a les persones amb diabetis de tipus 2 que necessiten més de tres dosis d'insulina i, com mínim, sis controls de glucèmia al dia. Es tracta de sensors que permeten mantenir un control més rigorós de la malaltia i faciliten la dispensació del material necessari per controlar la diabetis, ja que hi ha la possibilitat de rebre'l a casa. Amb aquest aparell, cada usuari pot veure els nivells de glucosa a través d'una aplicació mòbil o un lector de dades, amb la qual cosa sap si ha d'ajustar la dieta, medicació o exercici físic en funció dels valors que marca el sensor.

L'aparell s'implanta al teixit subcutani i fins ara ja se n'han distribuït prop de 3.000. Amb el monitoratge continu, apunta l'ICS, es pot tenir una "visió completa" de l'evolució de la glucosa, amb dades sobre el present, les tendències futures i el passat, cosa que permet a l'usuari tenir informació sobre el seu estat de salut i als professionals de la salut saber detalls que permeten ajustar el pla terapèutic.

Fins ara, aquest sistema només es feia servir a hospitals i estava limitat a pacients amb diabetis tipus 1. La implantació a l'atenció primària suposa un "pas endavant" en el desplegament de la tecnologia de monitoratge continu, apunta l'ICS, que emmarca aquest "avenç" en el pla del departament de Salut per millorar el control i l'autonomia de les persones amb diabetis.

A Catalunya hi ha més de 630.000 persones amb diabetis, segons dades de l'ICS, una xifra que suposa un 7% de la població global. D'aquests casos, 250.000 tenen diabetis tipus 2 i un 13% no en tenen diagnosticat el tipus.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local