Sitges posa en marxa el programa NEXES per combatre la soledat no desitjada de la gent gran . Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
12-12-2024 21:56
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La regidoria de Drets Socials de l’Ajuntament de Sitges treballa en la posada en marxa del programa Nexes per detectar i atendre la soledat no desitjada de la gent gran. Aquest projecte, impulsat pel consistori i la Diputació de Barcelona, té per objectiu promoure el benestar de les persones grans que se senten soles.
Les persones majors de 65 anys, que viuen soles o aïllades o estan sense famílies, i estiguin interessades a participar en el programa poden posar-se en contacte amb Serveis Socials a través del telèfon 93 894 94 94 o enviar un correu electrònic a serveissocials@sitges.cat. Si hi ha persones que detecten persones que experimenten soledat també poden trucar a Serveis Socials per comunicar-ho.
De moment, el programa Nexes compta amb la participació d’una vintena d’usuaris de Serveis Socials que ja han acceptat participar-hi. Amb tot, el projecte pot ampliar el nombre de participants fins arribar a atendre un total de 60 persones, independentment de si són usuàries de serveis socials o no.
El regidor de Drets Socials, Xavi Ripoll, assegura que “amb el programa Nexes, fem un pas endavant per combatre la soledat no desitjada de la nostra gent gran, promovent vincles i la seva participació activa a la comunitat. Considerem molt important la implicació de tothom per detectar situacions i garantir un envelliment digne i ple de qualitat humana”.
El programa Nexes inclou una primera fase que s’inicia amb visites al domicili per part d’un equip de professionals de l’àmbit social per avaluar la situació personal, emocional i social de manera individualitzada. Després de l’avaluació, s’estableix un pla d’acció personalitzat i en funció dels interessos, gustos i necessitats l’equip de professionals proposa activitats per fer a la vila. Amb tot es fa un pla d’acompanyament per a cada participant continuat durant tot el procés que pot durar entre tres i sis mesos.
Per tirar endavant la segona fase del programa, cal comptar amb la implicació del màxim d’entitats socials i altres agents de la vila per poder fer el pla de treball individualitzat i que respongui a les necessitats de cadascú.
L’Ajuntament s’ha adherit al programa Nexes durant dos anys amb l’objectiu també sensibilitzar la població sobre la soledat no desitjada, una pandèmia emocional i un fenomen social i global que no només afecta gent gran sinó també a joves d’arreu del món especialment a causa de les xarxes socials.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!