VD |
05-04-2011 22:03
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La comissió de treball sobre la qualitat de l’educació del Consell de la Vila ha presentat davant el col·lectiu educatiu l’estudi Recursos educatius per a infants i joves de la vila de Sitges. L’estudi s’ha realitzat durant dos anys i servirà com a eina de debat per elaborar un informe amb les conclusions i els acords establerts.
L’objectiu de l’estudi és conèixer la situació actual de l’educació a Sitges, les alternatives que pot oferir la vila als infants i a la joventut (fins els 18 anys) dins i fora de l’àmbit escolar, així com oferir propostes.
Després d’analitzar el mapa eductiu i la situació actual en aquest àmbit a la vila de Sitges, la Comissió ha conclòs que cal realitzar una campanya eficaç per fomentar la participació de les famílies al llarg de la vida escolar dels seus fills amb les institucions i associacions educatives. També determina que cal fomentar la coordinació transversal entre les regidories relacionades amb l’educació creant un organisme per desenvolupar un projecte educatiu en tots els aspectes de la infància i la joventut de Sitges.
Paral·lelament, l’estudi analitza quines són les prioritats en els diferents àmbits relacionats amb l’Educació. Pel que fa a infraestructures, a curt termini caldria assolir la construcció de la 4a escola Municipal, l’Agnès de Sitges; i adequar locals socials per a infants i joves. A mig termini, s’hauria de fer una nova llar d’infants i una escola a la zona de les Botigues de Sitges. També, s’hauria d’habilitar els espais destinats a les Aules d’Estudi amb eines T.I.C. i obrir-les durant tot el curs escolar.
En relació a recursos personals, s’hauria de dotar la plantilla de Serveis Socials amb una nova plaça d’educador/a social i augmentar la vigilància als voltants dels Centres Educatius de secundària per a la prevenció de venda i consum d’estupefaents.
En quant a formació, la Comissió de l’educació considera necessari augmentar les ofertes de cursos formatius de grau mig en el camp dels audiovisuals, fotografia, televisió i ràdio; i cursos formatius de grau superior, com per exemple, animació d’activitats físiques i esportives o d’integració social. També s’hauria de revisar el fracàs escolar al segon cicle de l’ESO i acollir-se als programes que l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic aplica en aquests casos. Cal també encaminar als alumnes que no acaben l’ESO cap als recursos del món del treball que s’ofereixen des del CIES Nivell 10. Fomentar la realització dels tallers orientats a la igualtat de gènere i fomentar intercanvis entre alumnes per parlar anglès, són altres propostes.
Pel que fa a informació i coordinació, s’hauria de donar a conèixer a totes les famílies les AMPA’s, com funcionen i les activitats en les quals poden participar els infants, els joves, els pares i les mares. Millorar la coordinació entre l’oferta municipal, els centres educatius i les AMPA’s tant pels canals formals establers, com mitjançant les noves tecnologies. Realitzar una campanya de sensibilització per fomentar la participació dels pares i les mares en les activitats organitzades pels centres educatius, per les AMPA’s, pel Servei d’Educació de l’Ajuntament, etc. Crear un òrgan municipal que aglutini a diferents regidories vinculades a l’àmbit educatiu, escolar i no escolar, per elaborar projectes conjunts i poder atendre de forma més eficaç les propostes i les necessitats que sorgeixen al voltant de l’educació de les famílies.
En quant a temps de Lleure i Festes Populars, l’estudi preveu organitzar activitats destinades a la franja d’edat de 12 a 16 anys i donar-ne la màxima difusió. També, potenciar les seccions juvenils dins de les entitats, associacions i clubs.
L’Estudi parteix de la informació recollida l’any 2006 del Projecte Educatiu del poble de Sitges i de l’anàlisi de les dades recollides de l’entorn per conèixer la realitat educativa actual.
La comissió de l’Educació es va constituir el 24 de Setembre del 2008. En total s’han dut a terme 17 sessions de treball, 10 de les quals han comptat amb la participació de persones directament vinculades amb l’àmbit educatiu de la vila.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!