Fractura digital

La gent gran no s'acostuma als SMS ni a les aplicacions del mòbil

La jornada conclou que les persones de la tercera edat accepten Skype perquè emula el cara a cara

Les estadístiques mostren com després dels 65 anys baixa en picat l'ús dels SMS

Imatge del terminal emporiaRL1 adaptat a les necessitats de la gent gran. ACN

Imatge del terminal emporiaRL1 adaptat a les necessitats de la gent gran. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un dels grans referents en la matèria, el sociòleg Rich Ling (IT Universitat de Copenhaguen) va destacar que la gent gran acostuma a veure els smartphones "com una bogeria" a causa de les seves nombroses funcions, fet que els allunya de l'ús. Ling també va mostrar estadístiques que demostren el poc ús que aquesta franja poblacional fa dels missatges de text. En aquest sentit, les estadístiques mostren com després dels 65 anys baixa en picat l'ús dels SMS.

"Per a la gent gran els SMS són una cosa molt complexa", va advertir. El mateix passa amb l'accés a Internet des del terminal mòbil i amb les nombroses aplicacions existents. "Ells mateixos no es veuen capacitats per a fer tota aquesta sèrie de coses", va explicar. Ling va concloure que, tot i que cada cop hi ha més persones sèniors al planeta, "alguns no assoliran mai les habilitats per a fer servir els telèfons mòbils", segons recull una nota de premsa de la UOC.

Durant la sessió, la codirectora del programa de recerca 'Comunicació mòbil, economia i societat' de la UOC va afirmar que la gent gran porta un telèfon mòbil a sobre perquè "els aporta seguretat". També va remarcar la importància d'aquest tipus de telèfon a l'hora de connectar persones de diferents generacions.

Els assistents a la trobada també van coincidir en la gran acceptació del programa Skype, una eina que els sèniors utilitzen bàsicament per a comunicar-se amb els familiars que tenen lluny. "L'Skype els agrada perquè poden veure la persona amb qui parlen, ja que el model de comunicació a què estan habituats és el cara a cara", va argumentar Barbara Crow (Universitat de York, Toronto). 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local