Polítics 2.0

Els senadors catalans superen amb diferència els de la resta de l'Estat en presència a les xarxes socials

Els de Catalunya són els que tenen més presència a Facebook i Twitter, així com també els que tenen més blocs a la xarxa

Els senadors de CiU prefereixen Twitter i al PSC predominen els blocs

Imatge general del Senat

Imatge general del Senat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els senadors catalans lideren els rànquings de l'estudi de David Alvarez sobre presència al web 2.0 de senadors i diputats. Els de Catalunya són els que tenen més presència a Facebook i Twitter, així com també els que tenen més blocs a la xarxa. La presència a Facebook és un 65,22% seguida pel País Valencià (61,11%) i Navarra (60%). A Twitter, Catalunya obté un 83,96% i darrera seu té Balears (71,43%) i Canàries (71,43%). Al la blocosfera l'abisme és molt més gran, els diputats de Catalunya hi tenen un 52,17% de presència seguits dels andalusos (26,19%) i els valencians (22,22%).

 

Amb les dades de l'estudi -actualitzades l'agost del 2012- també es pot veure que el 100% dels senadors espanyols tenen publicada la seva adreça de correu electrònic. Quant a Madrid, se situa a la mitjana en presència a Twitter, Facebook i blocs. Els promitjos estatals són d'un 45,1%  a Twitter, un 42,1% a Facebook i un 18% a la xarxa de blocs. Destaca el fet que el febrer passat la xarxa més usada era Facebook i que ara s'ha vist desbancada per Twitter.

Els senadors de CiU prefereixen Twitter i al PSC predominen els blocs

 

Els diputats al Senat de CiU prefereixen Twitter amb una presència d'un 84,61%, 11 dels 13 totals. Sis d'ells (45,15%) tenen Facebook i quatre disposen d'un bloc (30,76%). Dels diputats del PSC -un total de 8- en destaca que tots tenen bloc, mentre que la presència a Twitter i Facebook és d'un 87,5%.

Quant als dos diputats d'ICV-EUiA, tots tenen Facebook i Twitter, mentre que un d'ells disposa de bloc. La senadora del PPC té Twitter i Facebook però no bloc, segons recullen les estadístiques d'Alvarez.

Punxa l'accés a l'adreça del correu electrònic dels diputats al Congrés

Catalunya manté percentatges molt elevats en presència de diputats al Congrés a Twitter (74,47%), Facebook (60,86%) i blocs (53,19%), tot i que en el rànquing només obté la primera posició en la tercera d'aquestes categories, on dobla la mitjana estatal del 25,1%. A Twitter la superen Cantàbria (100%) i la Rioja (75%) mentre que a Facebook té lleugerament per sobre el País Valencià (61,61%).

Sorprèn que Catalunya punxa en l'accés a les adreces de correu electrònic dels diputats. Segons el treball de David Alvarez, només hi ha publicats el 70,21% de mails, percentatge que està, malgrat tot, per sobre de la mitjana estatal (68%). Tot i això, en aquest rànquing, Catalunya queda per sota de Cantàbria, Aragó, Castella-la Manxa, Canàries, Balears i Castella i Lleó.

Segons l'estudi, la Comunitat de Madrid se situa al voltant de la mitjana en l'ús de Twitter (52,77%) i per sota a Facebook (36,36%), blocs (33,33%) i correu electrònic (55,55%). Els quatre promitjos són del 53,4%, el 44%, 25,1% i 68%, respectivament.

Els diputats d'ICV-EUiA, presents a totes les xarxes

De les dades catalanes al Congrés, destaca que els tres diputats d'ICV-EUiA estan presents tant a Facebook com a Twitter i a la blocosfera. Així mateix, les seves adreces de correu electrònic són accessibles al públic general. Passa gairebé el mateix amb els tres diputats d'ERC, si bé un d'ells no disposa de bloc, segons recull l'estudi.

Dels 16 diputats de CiU, 9 estan presents a Facebook (56,25%), 14 a Twitter (87,5%) i 9 d'ells tenen bloc (56,25%). Segons l'estudi de David Alvarez, catorze d'ells tenen la seva adreça de correu electrònic accessible per a la ciutadania.

Quant al PSC, del total de 14 diputats, nou estan presents a Facebook (64,28%) i nou a Twitter (64,28%), mentre que set tenen bloc (50%)i set el mail públic (50%). Pel que fa al PP, dels 11 diputats 7 tenen Facebook (63,63%), 6 Twitter (54,54%), 4 bloc (36,36%) i 6 l'adreça de correu pública (54,54%).

L'autor del treball

David Alvarez, natural de Madrid i resident a Palma, és un analista que es dedica a estudiar el comportament de l'àmbit de la política i les xarxes socials. L'estudi que analitza l'activitat de senadors i diputats a Internet s'emmarca en el projecte del web http://parlamento20.es.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local