Redacció |
Vilanova i la Geltrú
11-04-2013 16:27
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La xerrada 'I després de l'ESO, què?' a càrrec de Dídac Contreras, tècnic de l'Oficina Jove i la conferència 'Aprendre i Ensenyar amb profunditat', de la mà de Carme Burgués, doctora en Ciències de l'Educació i professora i formadora de mestres de la UB van posar el punt final a les conferències prèvies incloses en la Setmana Zona E.
Ambdues xerrades van donar pas a la tercera edició de la Fira Zona E: sortides educatives i professionals del Garraf que duran avui dijous i demà divendres ha omplert la plaça de la Vila d'una trentena d'estands de centres educatius de la ciutat i de la comarca i també d'activitats paral·leles.
Dídac Contreras va centrar la seva intervenció explicant les opcions que es troba l'alumnat a partir dels setze anys, en finalitzar l'educació secundària obligatòria. El ventall de possibilitats que tenen els joves al seu abast pren diferents camins segons si finalitzen aquesta etapa havent assolit el graduat d'ESO o no. En tot cas, va afirmar Dídac Contreras, "el fet de no obtenir el graduat no ha de ser cap raó per no continuar dins el sistema educatiu ja que també hi ha d'altres opcions formatives adaptades a les necessitats de cada alumne amb l'objectiu que no abandonin el sistema educatiu".
La doctora en Ciències de l'Educació, Carme Burgués va prendre el relleu amb una conferència adreçada als professionals de l'educació. La regidora d'Educació, Ariadna Llorens va ser l'encarregada d'introduir la conferència ‘Aprendre i Ensenyar amb profunditat' tot afirmant que "la Setmana Zona E tenia per objectiu esdevenir un espai de trobada i debat previ a la celebració de la fira per aprofundir en el debat pedagògic". En aquest sentit, Carme Burgués, segons la regidora d'Educació "és tot un referent en l'àmbit pedagògic educatiu".
Carme Burgués va iniciar la seva exposició afirmant que "aprendre i ensenyar amb profunditat significa fer un aprenentatge de competències i això vol dir aprendre a relacionar, argumentar, aplicar i gestionar coneixements, comunicar, debatre, pensar, classificar, etc". Segons Burgués, aquest tipus d'aprenentatge es pot aplicar a infants i joves d'entre 3 i 18 anys ja que l'objectiu "és que l'alumnat adquireixi coneixements en base a la investigació i l'experimentació i no tant en la memorísitica".
Durant a conferència, adreçada principalment al col·lectiu de mestres i professors, la doctora en Ciències de l'Educació i formadora contínua de mestres, va encoratjar els assistents a "fer créixer en els alumnes l'autonomia i la reflexió i motivar-los per potenciar la perseverança i la participació a les aules".
Comença la fira
Aquest matí de dijous s'ha iniciat la tercera edició de la Fira Zona E que des de primera hora ha anat acollint les visites dels joves que enguany estan cursant quart d'ESO. Fins demà divendres a les 20 h, la plaça de la Vila acull una trentena d'estands amb tota la informació sobre les diferents opcions educatives i professionals que ofereix Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!