Corpus de Sitges 2013

L'entrega de premis clou les festes de Corpus

L’acte pretén reconèixer la implicació dels sitgetans en una festa declarada d’Interès Turístic i Artístic Nacional

Amb la finalització del Corpus, la presidenta de la Comissió, Montse Curtiada, s’acomiada del càrrec que ha ocupat en els darrers 4 anys

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges posa punt final a la festivitat de Corpus amb el tradicional repartiment de premis i diplomes d’agraïment als participants. Durant l’acte, presidit pel batlle, Miquel Forns, es van entregar els reconeixements per distingir la tasca de totes les persones que han treballat pel concurs de Balcons i Façanes, així com, per als participants de la 74a Exposició Nacional de Clavells, la 23a Mostra de Bonsais i Suiseki i també a la mostra de catifes. En la seva intervenció, l’Alcalde Miquel Forns va remarcar que els ciutadans de Sitges han demostrat enguany que “aquesta festa, aquesta tradició està per damunt dels números i dels pressupostos. Els sitgetans tenien ganes de sortir al carrer i demostrar que allà on potser hi hagués faltat una mica més de clavell, hi havia imaginació i recursos alternatius”.  

En la mateixa línia, el regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, ha remarcat també la importància de la implicació dels sitgetans en aquesta festa: “Molts pares, avis i familiars han fet possible, potser com mai, que els carrers de Sitges, tant dissabte a la nit com diumenge a primera hora del matí, estiguessin més plens de nens que mai. Per mantenir la tradició cal inculcar-la des de ben joves per tal de conservar-la i estimar-la de grans”. I en aquest context, tant l’alcalde com el regidor van destacar la feina feta per l’actual Comissió del Corpus que ha realitzat una tasca important per reforçar la festivitat amb activitats paral•leles.

Precisament, durant l’acte celebrat als jardins de la Societat Recreativa El Retiro, Montse Curtiada, presidenta de la Comissió de Corpus, va anunciar el seu comiat al capdavant d’aquest organisme, després de 4 anys. Segons Curtiada “crec que ha arribat el moment de donar el relleu a una altra persona perquè ocupi aquest càrrec. Des de la Comissió hem aconseguit que Sitges torni a viure el Corpus, la nostra intenció inicial era donar-li la volta a la festivitat i ho hem assolit. Hem aconseguit que la gent s’animés a fer més coses com ampliar el nombre de trams de carrer per elaborar les catifes de flors o a cultivar clavells. Al principi, per exemple, hi havia pocs balcons que participessin al concurs i ara ja n’hi ha prop d’una trentena. Fins i tot, moltes persones i entitats ja ens venen a buscar perquè volen participar en aquesta festa. També hem fet activitats paral•leles, que no existien, com xerrades o visites guiades i hem recuperat el ball del clavell, hem incorporat el taller de flors amb els nens, hem introduït els menús florals, les begudes i els gelats florals. Tot plegat per donar-li més color i més olor al corpus. Ha estat un treball molt positiu”.

Tant l’alcalde de Sitges com el regidor de Tradicions i Festes, van agrair a Montse Curtiada la tasca per contribuir a fer més gran la celebració amb activitats noves com les xerrades sobre diferents aspectes del Corpus o el taller infantil de flors.  

Durant l’acte, la Comissió de Corpus va reconèixer amb el lliurament d’una rajola la tasca de Josep Milà, impulsor de la primera Mostra de Bonsai a Sitges l’any 1990.

Pel que fa als guardons, la principal novetat ha estat la introducció d’un nou reconeixement: el premi al millor clavell amb l’objectiu de donar més motivació als participants. Aquest any el guanyador ha estat el clavell Falicon cultivat per Josep Fernández. El jurat ha estacat que es tracta d’un clavell de  tija llarga i forta, ben florit i amb botons, tot ell conjuntat, unificat i ben presentat.

En la categoria de balcons, Chus Pérez s’ha emportat el primer premi. Per la seva part, Rosa Junyent ha obtingut la màxima distinció en la categoria de façanes mentre Jaime Llorens ha estat reconegut amb el primer premi en la categoria de Finestres. Aquesta darrera distinció s’ha incorporat per primera vegada amb l’objectiu de reconèixer les millors finestres decorades amb flors.

Quant a la categoria de menys de 50 testos de clavells, Judit Miró i Consol Civit han assolit el primer premi, mentre Joan Comas Ferré ha estat guardonat amb la màxima distinció en la categoria de més de 51 testos de clavells. 

Més enllà de l’entrega de premis, la cloenda de les Festes del Corpus 2013 també va concentrar un bon nombre de sitgetans al Santuari de Nostra Senyora del Vinyet per fer la tradicional ofrena col•lectiva de clavells a la Verge. Alguns afortunats van poder pujar dalt de La Barqueta guarnida de flors i música, per traslladar-se fins al Santuari. Així es va cloure a Sitges la Festa del Corpus, una festivitat declarada d’Interès Turístic i Artístic Nacional. 

 

Llistat premis Balcons, Finestres i Façanes:

Categoria Balcons:
  1r. Chus Pérez
  2n. Encarna Rubí
  3r.  Dolores López Moya)
  4t Francesc Marsé Rodríguez
  5è Dolors Carbonell Tutusaus

Categoria Façanes
1r. Rosa Junyent Sabaté
2n. Núria Andreu Almirall
3r. Joan Roca Pujadó
4t. Maria Vinyet Rossell
5è. Paquita Ràfols

 

Categoria Finestres
1r Jaime Llorens Moreno
2n. Manuela Gázquez Pérez
3r.  Francisco Javier Quintanilla


Llistat Premis– de 50 testos i + de 51 testos:

Categoria Menys de 50 testos
   1r.  Judit Miró i Consol Civit  
   2n. Joan Comas Castellet
   3r.  Maite Perales 
   4t.   Josep Fernández
   5è.  Albert Llorenç

Categoria Més de 51 testos
1r. Joan Comas Ferré 
2n. Maria Dolors Castellet
3r. Jan, Ramon, Maria José
4t. Josep Carbonell Freixes
5è Albert Bigaire


Premi al millor clavell: Per a Josep Fernández pel clavell Falicon.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local