camp de treball internacional

Joves de tot Europa per restaurar la Ciutadella Ibèrica de Calafell

En aquest camp de treball, on la llengua vehicular és principalment l'anglès, es combinen activitats teòriques i pràctiques que tenen com a objectiu conèixer els processos de construcció de l’època ibèrica

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ahir va tenir lloc l’acte d’inauguració del camp de treball internacional de la Fundació Pere Tarrés a Calafell, on participen 24 joves d’entre 18 i 24 anys, procedents d’arreu del món: Estats Units, Sèrbia, Alemanya, Tailàndia, o Turquia, entre d’altres. Aquests joves realitzaran, fins al 16 de juliol, tasques de restauració a la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

L’acte d’inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, el director general de Joventut de la Generalitat, Antoni Reig, la regidora de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell, Sandra Suàrez, i el director de Programes Educatius de la Fundació Pere Tarrés, Raimon Martínez.

Joan Olivella ha agraït que, per segon any consecutiu, la Fundació Pere Tarrés i la Secretaria de Joventut de la Generalitat hagin volgut realitzar aquest camp internacional de treball d’arqueologia experimental a la Ciutadella Ibèrica de Calafell. I també ha lloat la feina que duen a terme els joves participants en aquest camp, “perquè sens dubte el seu treball contribueix a millorar encara més el nostre patrimoni natural”, ha dit.

L’alcalde de Calafell ha recordat que la Ciutadella de Calafell va ser el primer jaciment històric de la Península Ibèrica que va començar a reconstruir-se seguint tècniques d’arqueologia experimental, i ha destacat que “la tasca dels joves que participen en aquest camp de treball fa possible que aquests treballs de reconstrucció continuïn avançant, alhora que contribueixen a mantenir en bon estat els treballs fets anteriorment”.

De la mateixa manera, la regidora Sandra Suàrez també ha desitjat als assistents “que a través de l’arqueologia experimental pugueu participar en la tasca de reconstrucció que s’està fent a la Ciutadella Ibèrica de Calafell”.

Aquesta és la segona edició d’aquest camp internacional de treball d’arqueologia experimental, organitzat per la Fundació Pere Tarrés i la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Calafell, a través de la OAM Fundació Castell de Calafell.

Raimon Martínez ha mostrat la satisfacció de la Fundació Pere Tarrés de formar part d’aquest projecte, ja que aquest camp internacional és una manera excel.lent de demostrar alguns dels valors que promou la fundació com són la solidaritat, el compromís o l’esforç.

En aquest camp de treball, on la llengua vehicular és principalment l'anglès, es combinen activitats teòriques i pràctiques que tenen com a objectiu conèixer els processos de construcció de l’època ibèrica i, finalment, reconstruir el sostre d’un recinte. Aquests camps permeten avançar en els treballs de rehabilitació de la Ciutadella que precisa un manteniment constant. També permeten la visualització exterior del patrimoni històric, a més de ser un espai d’aprofundiment en valors com el treball en equip i l’esforç per als joves.

Finalment, el director general de Joventut, Antoni Reig, ha explicat la dinàmica dels camps de treball 2013, que s’organitzen amb la col.laboració d’associacions d’educació en el lleure com la Pere Tarrés, i ha donat dades de l’increment de participació dels joves en aquests camps. Concretament a la demarcació de Tarragona, s’organitzen 9 camps de treball, on hi participen un total de 166 joves. D’aquests 9 camps, només el que es realitza a Calafell és d’àmbit internacional.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local