Ajuntament de Vilanova. IMET
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
16-09-2013 12:37
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Institut Muncipal d'Educació i Treball (IMET) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona van signar divendres al matí un conveni que permet treballar conjuntament dins la Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals per afavorir la inserció laboral de persones que pateixen trastorns mentals. Mitjançant aquest conveni, al qual també s'hi van adherir altres 15 ens locals, la Diputació aporta un total de 550.000 euros en aquest concepte.
A Vilanova i la Geltrú, l'IMET impulsa aquestes accions d'accés al mercat laboral de les persones amb malaltia mental a través del projecte MATÍ, que es va posar en marxa l'any 2007. En aquest sentit, la regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, va afirmar que "aquest conveni reforça el compromís que tenen, des de fa més de 10 anys, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de VNG per la inserció laboral de les persones amb malaltia mental". A banda, la regidora d'Ocupació va manifestar que l'acord "aporta un finançament continuat al projecte facilitant la tasca que realitzen els centres com l'IMET, independentment de les línies de subvencions que no sempre són fixes".
Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, va destacar que "des de l'administració treballem per reduir l'estigma social que encara existeix envers aquest tipus de malalties i que comporta una dificultat afegida a l'hora de trobar feina". Segons dades facilitades per la Diputació de Barcelona, des de l'any 2009 el projecte Xarxa OTL ha treballat per a la inserció laboral d'un miler de persones, mentre que anualment, són més de 1.500 persones les que passen pels dispositius OTL i realitzen un itinerari d'inserció laboral de forma coordinada amb els serveis sanitaris de cada territori.
A través del projecte MATÍ més de 200 persones de VNG i de la comarca del Garraf, en situació d'atur i sota tractament mèdic psicològic o psiquiàtric, han rebut un suport especialitzat per part de professionals tècnics de l'IMET per poder accedir i mantenir-se en un lloc de treball.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!