Ajt de Sant Pere de Ribes. El projecte Comenius porta a Sant Pere de Ribes estudiants de Polònia, Bèlgica i Àustria
Redacció |
Sant Pere de Ribes
13-10-2013 18:25
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Institut Montgròs de Sant Pere de Ribes participa aquest any en la convocatòria del projecte Comenius, dins el Programa d'Aprenentatge Permanent, organitzat pel Departament d'Ensenyament i l'OAPEE. Aquest projecte consisteix en una associació multilateral amb centres de Polònia, Bélgica i Àustria, mitjançant l'intercanvi d'activitats pedagògiques dins dels centres, i la visita d'alumnes i professors entre els països associats. Els estudiants han estat rebuts aquesta setmana a la sala polivalent de la Masia Can Puig, a Ribes, per l’alcaldessa del municipi, Anna Gabaldà.
El projecte, anomenat ‘Experts academy’, està orientat a l'aprenentatge tant del professorat com dels alumnes, principalment de la unitat d'educació especial. L'essència del projecte es troba en la idea de partir de les fortaleses dels alumnes amb necessitats educatives especials, i no des de la seva discapacitat. Cada país de l'associació tria un tema en el que el centre és expert. D'aquesta manera, el seus alumnes ensenyaran a la resta de països allò que saben fer millor. Els temes que es tracten són les noves tecnologies, l'art, la jardineria i la cuina.
Pel que fa al treball amb els alumnes l'estructura a seguir és la mateixa. Un dels socis prepara una tasca per la resta d'escoles, d'acord amb el tema en què aquest centre és expert. Els alumnes experts desenvolupen la tasca, fent un enregistrament fotogràfic del procés i del producte final. S'envien les instruccions i les imatges a la resta d'escoles, que seguiran les instruccions i intentaran aconseguir un bon resultat. Seguint el projecte educatiu de l'Institut Montgròs, els alumnes de la USEE es convertiran en experts de noves tecnologies, i ensenyaran als alumnes d'altres països com utilitzar algunes eines d'ús habitual al centre: cercador d’Internet, correu electrònic, portafolis digital, glogster, entre altres.
A nivell docent, l'objectiu és intercanviar coneixements sobre la pràctica inclusiva i desenvolupar un document amb les impressions, reflexions i conclusions de l'experiència. Amb la finalitat de compartir les activitats i crear fòrums d'intercanvi, s'ha disposat d'un espai al moodle del centre, que s'anirà actualitzant amb la contribució de les escoles implicades.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!