V CONGRÉS NACIONAL GESIDA

Sitges es converteix en la capital de la investigació sobre el sida

Més de 400 metges i investigadors internacionals es donaran cita del 19 i 22 de novembre al V Congrés Nacional GeSIDA, Grup d'Estudi de la SIDA de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges es convertirà durant quatre dies en la capital de la recerca en matèria de prevenció i tractament del VIH, ja que la ciutat acollirà del 19 al 22 de novembre, el V Congrés Nacional GeSIDA, el Grup d'Estudi de la SIDA de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC), en el qual s'espera que participin més de 400 metges, investigadors i especialistes de talla internacional.

En la seva cinquena edició, el congrés incorpora continguts d'actualitat en relació amb la recerca sobre VIH a les àrees de clínica, epidemiologia i ciències bàsiques i de laboratori, combinant les últimes tendències quant a tractament i prevenció del VIH amb diversos aspectes d'interès científic. Així, s'abordaran qüestions com el repte de la prevenció, del diagnòstic primerenc, les comorbilitats i les coinfeccions, els mecanismes de la infecció per VIH i els reptes que la cronicitat i envelliment i VIH plantegen als sistemes de salut.

L'esdeveniment comptarà amb diverses conferències plenàries, taules rodones i tallers, als quals cal sumar més de 300 comunicacions i pòsters basades en recerques promogudes per experts pertanyents a GeSIDA, que analitzaran pràcticament totes les problemàtiques que conflueixen en la realitat mèdica i social de la SIDA.

El congrés s'obrirà amb una conferència inaugural sobre “VIH i Envelliment: el proper canvi terapèutic”, a càrrec de la Dra. Amy Justice, professora de Medicina i Salut Pública de la Universitat de Yale. També participarà en aquesta sessió inaugural María Blasco, doctora en Biologia Molecular i directora del Centre Nacional de Recerques Oncològiques (*CNIO), qui abordarà el “Paper dels telòmers en la malaltia humana”.

Entre els aspectes en els quals se centrarà el Congrés s'inclouen els nous tractaments preventius, farmacològics i novetats terapèutiques en pacients amb VIH (com els fàrmacs antirretrovirals en desenvolupament), la necessitat d'intervencions preventives multinivell a Europa en grups clau en l'epidèmia del VIH com els homes homosexuals, la coinfecció pel virus d'hepatitis C o els estudis d'associació del genoma complet en infectats amb VIH. Així mateix, es presentaran conclusions de recerca sobre assumptes com la realització d'intervencions mèdiques per limitar l'impacte de la infecció del VIH en el període postnatal i en infeccions cròniques, i els nous models assistencials per a pacients VIH+ a través de teleassistència i assistència primària.

El Congrés se celebrarà a l'Hotel Meliá Sitges, i està organitzat pel Grup GeSIDA de la SEIMC amb la col·laboració de la Fundació SEIMC-GESIDA i la Xarxa de Recerca en SIDA (RIS) de l'Institut Carlos III.

Sobre GeSIDA

GeSIDA, Grup d'Estudi de la SIDA, és un dels grups d'estudi de la SEIMC integrat per professionals sanitaris, tots ells socis de la SEIMC, que treballen amb l'objectiu de promoure, fomentar i difondre l'estudi de la recerca de la infecció pel VIH i les seves complicacions.

El president actual de GeSIDA és Juan Berenguer, consultor de la Unitat de Malalties Infeccioses/VIH de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón i coordinador del Grup de Recerca Clínica en VIH/Sida de l'Institut de Recerca Sanitària Gregorio Marañón (IiSGM) i membre del Comitè Directiu de la Cohorte de la Xarxa de Recerca en Sida (CoRIS). Entre altres activitats, el Grup GeSIDA organitza el V Congrés Nacional GeSIDA, que co-presideixen els doctors Pere Domingo, de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, i Francisco Vidal, de la Unitat de Malalties Infeccioses/VIH de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i professor titular de la Universitat “Rovira i Virgili”.

Sobre la SEIMC

La SEIMC és la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica, societat científica que agrupa a tots els professionals que treballen en aquests camps. La SEIMC té actualment 10 grups d'estudi sobre diferents àrees específiques de les Malalties Infeccioses i la Microbiologia Clínica. El president actual de la SEIMC és el Dr. José María Miró, expert en malalties infeccioses i professor titular de Medicina de la Universitat de Barcelona, on és co-director de el “Màster en SIDA”.


Sobre la Fundació SEIMC-GESIDA

La Fundació SEIMC-GESIDA (*FSG) és una organització sense ànim de lucre les finalitats del qual són impulsar, promoure i afavorir la recerca científica i tècnica, així com la formació, desenvolupament i divulgació del coneixement en el camp de les malalties infeccioses i la microbiologia clínica, i les diferents patologies associades.

El patronat de la FSG està format per membres de la SEIMC. El president del patronat de la*FSG és el president de la SEIMC i el vicepresident és el president de GeSIDA. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local