Premi de Recerca per a la Pau de la UB

Ernest Rodríguez, Premi especial del Garraf de Recerca per a la Pau de la UB

Joan Giralt va ser guardonat com a millor recerca per a la Pau a nivell de Catalunya

CC Garraf. Ernest Rodríguez, de l’Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova, guanya el Premi especial del Garraf dins el Premi de Recerca per a la Pau d

CC Garraf. Ernest Rodríguez, de l’Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova, guanya el Premi especial del Garraf dins el Premi de Recerca per a la Pau d

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dijous passat, es van donar a conèixer els treballs guanyadors del Premi de Recerca per a la Pau per treballs de batxillerat, convocat anualment per la Fundació Solidaritat UB, amb un premi especial al Garraf, que atorga el Consell Comarcal.

El jurat del Premi, format íntegrament per professors de la Universitat de Barcelona, va seleccionar el treball “Ni perdono, ni oblido. Documental sobre la fotografia de la retirada de 1939” de l’estudiant Joan Giralt, de l’Institut Vil·la Romana de la Garriga, com a millor recerca per a la Pau entre 28 treballs elaborats per estudiants de 32 estudiants, procedents de 26 centres d’ensenyament, de 15 municipis d’arreu de Catalunya.
Pel que fa al Premi especial del Garraf, el jurat va seleccionar com a millor recerca per a la pau d’aquesta comarca el treball “Apropament a la mutilació genital femenina des de l’àmbit de Vilanova i la Geltrú”, d’Ernest Rodríguez, de l’Institut Manuel de Cabanyes, amb tutoria de José Manuel Cuartielles.

El veredicte del jurat destaca aquesta recerca perquè “l’estudiant planteja un tema difícil, des del respecte i mantenint en tot moment el compromís amb els drets humans. Es tracta d’un treball ben documentat que identifica les fonts d’informació que des del mateix municipi documenten la recerca. Per al treball, s’han entrevistat persones especialitzades en la qüestió i s’ha contrastat amb les vivències i perspectives dels serveis i professionals que treballen des del municipi amb la problemàtica, fet que permet indagar amb rigor i elaborar conclusions honestes i argumentades”.

Precisament, aquest treball va rebre també una de les cinc mencions especials que ha atorgat el jurat, en les quals que s’inclouen dos treballs més de la comarca del Garraf: “Dona marroquina i societat catalana: La integració de la dona marroquina en una societat occidental. Anàlisi de la integració de les dones marroquines a Sant Pere de Ribes”, de Sabiha Bissbiss de l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes i “¡Salvemos la educación! Realización de un cortometraje satírico de animación sobre la LOMCE”, presentat per Gonzalo López Ruiz, de l’Institut Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú.

L'acte del lliurament del Premi, que va tenir lloc a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona, va estar presidit per la vicerectora d’Administració i Organització de la UB, Carme Panchón, amb intervencions del director de Serveis de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, Felip Roca; el director de l’ICE, Antoni Sans; el director de la Fundació Solidaritat UB, Xavier López i la consellera de Cooperació del Consell Comarcal del Garraf, Montse Santafé.

La promoció del Premi de Recerca per a la Pau s’emmarca dins el Programa Garraf per la Pau que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau en el territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.

La presentació al públic dels treballs guardonats del Garraf es farà el 19 de juny a les 19h, a la seu del Consell Comarcal, de la Plaça Beatriu de Claramunt 5-8 de Vilanova.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local