Crisi econòmica a la Universitat

La UPC posa a la venda la residència d'estudiants de Vilanova

Els problemes econòmics han fet que es posin a la venda 12 edifiicis a Barcelona, Terrassa, Manresa i Vilanova

Actualment, la UPC acumula un dèficit de 113'5 milions d'euros

Eix. Residència d'estudiants de la UPC a Vilanova

Eix. Residència d'estudiants de la UPC a Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Universitat Politècnica de Catalunya té greus problemes econòmics i ha decidit posar a la venda una dotzena d'edificis (75.614,74 m2 en total) ubicats a Barcelona, Terrassa, Manresa i Vilanova, segons va aprovar el consell de govern de la UPC el passat 3 de juny de 2014 .

Un d'aquests immobles en venda és la residència d'estudiants de la UPC a Vilanova i la Geltrú, un equipament inaugurat el mes de setembre de 2000 que disposa de 45 apartaments exteriors d’ús individual i doble.

El consell de govern també va aprovar ampliar la seva pòlissa de crèdit fins als 15 milions d'euros per poder fer front als pagaments corrents de nòmines, cotitzacions a la Seguretat Social i altres despeses. Actualment, la UPC acumula un dèficit de 113'5 milions d'euros.

Segons informa El País, amb la venda d'aquests 12 edificis la UPC confia recaptar uns 50 milions d'euros amb els quals eixugaria la meitat d'aquest dèficit.

La residència de Vilanova

La residència universitària "Vila Nova" està construïda sobre un solar en domini públic, però la gestió de l'edifici la té concedida al Grup Qualitat fins al 2050.

L'edifici, situat a la Rambla de l'Exposició número 37, compta amb 4.181,82 metres quadrats construïts que es reparteixen en la planta soterrani on està la biblioteca (1.344,05 m2), la planta baixa amb locals comercials (1.150,37 m2), la primera (806,71 m2) i segona planta (800,45 m2) amb les 45 habitacions de la residència i la coberta (80,24 m2).

La de Vilanova és una residència més de les que la UPC es vol vendre, juntament amb altres residències de Terrassa o Barcelona. A més, el conjunt dels 12 equipaments del patrimoni de la universitat el completen els edificis amb serveis administratius del Campus Nord (a Pedralbes) com el Vèrtex, el Nexus o Til•lers. També s'ha aprovat posar a la venda l'edifici del Centre Tecnològic de Manresa i la Facultat de Nàutica, al costat del Port de Barcelona.

La Facultat de Nàutica canvia, però es quedaria a Barcelona

Les possibilitats de que Vilanova aculli la Facultat de Nàutica semblen llunyanes, ja que segons informa El País, una vegada es vengui l'actual edifici de Nàutica, els alumnes passarien a fer classe a un nou edifici que serà construït a un solar al Port de Barcelona.

La Facultat de Nàutica es troba a un edifici aïllat de set plantes que sumen uns 4.253,72 m2 i que ocupa tota una illa entre els carrers Pla de Palau i la plaça Pau Vila. Va estar projectat pels arquitectes Adolf Florensa i Joaquim Vilaseca amb un estil classicista i va ser construir l'any 1934.

Actualment està declarat Bé cultural d’interès local (nivell B) per l’Ajuntament de Barcelona. Per la seva ubicació està prop del centre històric de la capital catalana i al costat de la Marina Port Vell.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local