Accés a la Universitat

El millor estudiant de la selectivitat, el vilanoví Carles Domingo amb el primer 10 de la història

La nota mitjana d'accés a la universitat ha estat de 6,956

Eix. Carles Domingo

Eix. Carles Domingo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Per primera vegada en la història de les Proves d'Accés a la Universitat, la nota més alta és d’un 10. L’ha obtingut un alumne de la demarcació de Barcelona, concretament el vilanoví Carles Domingo, estudiant de l'escola Pia. Pel que fa a la resta de demarcacions, la nota més alta de Girona correspon a un 9,8, obtinguda per un alumne d’Empuriabrava; la de Tarragona a un 9,7, obtinguda per un alumne d’Altafulla; i la de Lleida, un 9.6, obtinguda per un alumne de la ciutat de Lleida. Totes elles se situen entre els 10 primers llocs.

Des d’avui, els estudiants poden consultar la nota final de les PAU a través del portal http://universitatsirecerca.gencat.cat. A partir del 30 de juny, podran recollir els resultats detallats per matèries als seus centres de batxillerat, on també se'ls facilitarà la documentació necessària per matricular-se a la universitat, un cop tinguin assignada una plaça.

Els dies 11, 12 i 13 de juny un total de 30.305 estudiants es van presentar a les proves d’accés a la universitat (PAU). D’aquests, 26.148 s’han examinat de la fase general i 4.157 només de la fase específica.

Un total de 24.967 estudiants, el 95,48% dels 26.148 que s’han presentat de batxillerat, podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana global de les PAU és enguany de 6,474.

La nota mitjana de l’expedient de batxillerat d’aquests estudiants ha estat de 7,28, i la nota mitjana d'accés a la universitat, que es calcula en base al 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 6,956, la més alta dels últims 5 anys.

Dels 4.157 estudiants que només s’han examinat de la fase específica, 1.394 procedeixen de batxillerat i 2.763 de cicles formatius de grau superior (CFGS). El percentatge d’aquests alumnes de la fase específica aprovats ha estat del 59,66% en el cas d’alumnes de batxillerat i del 50,32% en el cas d’alumnes de cicles formatius de grau superior (CFGS).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local