Ajuntament de Vilafranca. L'edifici de lEscavi, a lantiga Estació Enològica
Redacció |
Vilafranca del Penedès
01-10-2014 12:10
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, han comparegut davant dels mitjans de comunicació a l’edifici de l’Escavi, a l’antiga Estació Enològica, per tal de mostrar-lo públicament després de les obres de rehabilitació que s’hi ha executat i alhora presentar algunes novetats pel que fa a la gestió de l’equipament.
En primer lloc, Pere Regull es mostrava satisfet d’haver pogut recuperar l’edifici per a ús ciutadà. “Es tracta d’una molt bona inversió en un edifici molt ben situat i que dóna moltes possibilitats. En aquest equipament volem potenciar dos aspectes clau: el sector vitivinícola, que dóna identitat al Penedès, i la formació, que és clau en un món globalitzat”, afirmava l’Alcalde. Regull ha donat a conèixer algunes novetats pel que fa a la gestió de l’edifici. Així, recordava que en el seu moment es va aprovar una cessió d’ús de 50 anys a la fundació que ha de tirar endavant l’escola de negocis del vi, però des de llavors hi havia hagut un seguit de novetats com el projecte de fer una escola d’enoturisme o el nomenament del director general en la persona de Guillermo Gil. Tenint en compte que l’escola de negocis del vi ha d’anar creixent a mesura que es vagin oferint cursos, “seria trist tenir molts espais buits en un equipament potent i tan ben situat”, explicava Regull. Per això el patronat de la fundació que ha de tirar endavant l’escola de negocis del vi va acordar deixar sense efecte la cessió per 50 anys de l’edifici i assegurar-se només l’ús exclusiu de la part d’administració de la futura escola. “L’edifici passarà a ser de gestió municipal i, coordinadament amb el director general de l’escola, estarà obert a usos relacionats amb la formació, l’emprenedoria i amb l’àmbit del món del vi”. Així l’Alcalde explicava que l’edifici ja s’obrirà a l’ús ciutadà a partir d’aquest mes d’octubre amb actes programats i que l’escola de negocis del vi preveu impartir els primers cursos al gener-febrer.
Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, remarca que l’Ajuntament ha estat capaç de posar en servei “un equipament públic molt important en nombre de metres quadrats i ho ha fet en un moment de restriccions econòmiques”. Per Romero, l’equipament tindrà una línia d’ús prioritària adreçada a la petita i mitjana empresa i a la innovació en general. Pel que fa a la futura escola de negocis del vi, Romero explicava que s’ha seguit el model de tres escoles de negocis de Barcelona però tenint en compte que la formació que s’oferirà serà sectorial, en l’àmbit del vi.
La roda de premsa a l’edifici de l’Escavi ha servit per presentar el nou director general de l’escola de negocis del vi, escollit entre uns 50 candidats. Es tracta de l’alacantí Guillermo Gil, amb una llarga trajectòria en diferents multinacionals. Gil assenyalava que l’escola de negocis del vi és un projecte de futur que s’ha d’anar omplint de contingut i ha d’anar fent-se el seu espai. “L’escola oferirà formació especialitzada i vincularà el sector empresarial del vi amb els futurs candidats a cobrir llocs de treball. Hem anat a veure exemples d’èxit i la clau és formar en base a la demanda empresarial. L’objectiu a llarg termini és generar un centre de coneixement del vi oferint formació per a la millora de les petites i mitjanes empreses”, ha recordat Guillermo Gil.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!