CC Garraf. Participants del projecte Joves per l’Ocupació han començat pràctiques en 12 empreses del Garraf
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
09-06-2015 13:47
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
12 joves han començat pràctiques no laborals en 12 empreses de la comarca, en el marc del programa “Joves per l’Ocupació” que gestiona el Consell Comarcal del Garraf, conjuntament amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges, amb el finançament Del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i el Fons Social Europeu.
Aquest és un programa de suport per a joves de 16 a 24 anys, que han assolit el nivell ESO, però no han continuat amb els estudis postobligatoris i han abandonat el sistema educatiu. El programa, combina accions d’orientació, tutories, seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses.
La formació en aquesta segona edició del programa és liderada l’Ajuntament de Sitges i es desenvolupa a Nivell 10. Hi participen 5 joves de Sitges, 3 de Cubelles, 3 de Canyelles 3 d’Olivella i 1 de Vilanova. Des del mes de març, aquests joves estan rebent formació en comerç i hostaleria, en matèries com atenció al client, comunicació, comerç, serveis bàsics d’hostaleria (restaurant i bar), conversa en anglès i competències digitals.
En general la resposta dels joves és força positiva. “El que fem són classes teòriques i pràctiques en la mateixa empresa, amb el futur de poder entrar a treballar i entrar al món laboral, que és el que necessitem”, comenta Oriol Lozada, un dels participants. També mostra la seva satisfacció el jove Ismael El Kouch: “és un curs molt complert amb les coses essencials per treballar en comerç i en hostaleria”.
D’altra banda, Ezequiel Arnal, monitor de formació professional de l’Autoescola La Geltrú, afirma que els curs “els hi agrada bastant als joves i tenen molt d’interès en aprendre. Hi ha molta demanda professional per tot el que és logística comercial i magatzems, però demanen sempre el carnet de carretonet i amb aquesta formació poden treballar dins d’aquest camp”.
De forma paral·lela a la formació, els joves realitzen pràctiques en empreses de la comarca, durant un mes ininterromput. Enguany s’han sumat al projecte diverses empreses de Sitges: Llibreria Malvasia de Llibres, Caprabo, Bar del Retiro, Restaurant l’Atzavara, Cuinarte, Living Sitges i Hotel Terramar. També s’han implicat Game Over Jocs de Vilanova i la Geltrú; El Racó d’en Joan i Burguer Mític, de Cubelles; Restaurant La Tratto, de Sant Pere de Ribes i la Casa de Colònies El Pinar, de Canyelles.
En relació a les pràctiques, Miki Foz, encarregat del Caprabo del Centre Comercial Oasis de Sitges, comenta que “has de demostrar-los totes les destreses i aptituds que tenen i trobar el puntet per ajudar-los a prendre el vol”.
Una vegada finalitza la fase de pràctica no laboral, les empreses tenen la possibilitat de contractar els joves per un període de sis mesos amb una subvenció que cobreix l’equivalent al salari mínim interprofessional, fitxat per a aquest any en 648,60€, per jornada sencera. L’empresa pot demanar assessorament i ajut tècnic durant tot el procés de contractació, per a la sol·licitud de la subvenció i la seva justificació.
És el cas d’Adrián Kabai, jove participant de l’edició passada, que ha consolidat el seu lloc de treball. Després del període de pràctiques al Caprabo, li van fer un contracte de sis mesos, el seu treball va agradar a l’empresa i ara ja ha passat a formar part de la plantilla. Kabai comenta que és la oportunitat més gran que l’han donat a la vida. “Jo ho recomano a molts joves. La teva vida, vulguis o no, fa un canvi. Aquest curs m’ha servit molt, m’ha solucionat la vida”, ressalta.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!