Fi de curs

Dos alumnes de l’institut de l’Arboç, premiats pel seu treball de recerca de batxillerat

Jordi Rafecas va ser reconegut pel seu treball de recerca 'Celeste Inconstància' i Mariam Benayad per 'Taller de química amb medicaments'

Dos alumnes de l’institut de l’Arboç, premiats pel seu treball de recerca de batxillerat. Ajuntament de l'Arboç

Dos alumnes de l’institut de l’Arboç, premiats pel seu treball de recerca de batxillerat. Ajuntament de l'Arboç

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Diumenge passat, 7 de juny, va tenir lloc el lliurament dels 37ens Premis Baldiri Reixac en la modalitat d’alumnes, que atorga la Fundació Carulla. La celebració es va fer al casal de l’Espluga de Francolí enmig d’una gran festa en la qual van participar les entitats folklòriques i de lleure del poble. 204 alumnes d’arreu de Catalunya optaven als 65 guardons que es concedien. Un d’aquests estudiants guardonats va ser Jordi Rafecas, alumne de l’Institut de l’Arboç, pel seu treball de recerca “Celeste Inconstància”. Aquests premis, amb una dotació econòmica de 700 euros cadascun, estan orientats a l’estímul i el reconeixement d’una escola catalana i de qualitat. Val a dir també que aquest treball ha format part del Programa Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha comptat amb l’assessorament del Dr. Josep Masalles Román.

D’altra banda, el passat 29 d’abril es van lliurar, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans a Barcelona, els guardons de la 9ª convocatòria dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins de l’àmbit de la Química. En aquesta edició s’han valorat 121 treballs de recerca i un dels vuit guardonats, amb menció honorífica, va ser el que porta per títol “Taller de química amb medicaments”, de l’alumna Mariam Benayad, també de l’Institut de l’Arboç. Gràcies a aquest premi, l’alumna gaudirà d’una estada de recerca al laboratori de química farmacèutica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona durant dues setmanes al mes de juliol.

Finalment, cal destacar que ambdós treballs han estat dirigits per la Dra. Sònia Pérez, professora del departament didàctic de Ciències de l’esmentat centre arbocenc.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local